Напишете дума/думи за търсене

Френски макарони с ванилов крем

необходими продукти:

за макароните:

1 ч.ч. фино смлени бадеми

1 1/4 ч.ч. пудра захар

1/4 ч.ч. кристална захар

4 белтъка

щипка сол

сладкарска боя

за крема:

1/2 ч.ч. захар

2 белтъка

1/2 ч.ч. масло

1/4 ч.л. ванилов екстракт

щипка сол

начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците със солта на не много твърд сняг за около 2 мин. Сложете кристалната захар и продължете разбиването още около 1 минута или докато сместа започне да задържа формата си на върха на бъркалката. Добавете смлените бадеми и пудрата захар. За по-гладка консистенция на макароните може да пресеете бадемите преди да ги смесите с белтъците. По желание добавете сладкарска боя за оцветяване на макароните. Разбъркайте с шпатула.

2. Прехвърлете сместа в пош и внимателно оформете с изстискване макароните върху широка и плитка тава, застлана с хартия за печене. Оставяйте разстояние между тях, за да не се слепят при печенето. Оставете макароните на плота за около 60 мин да хванат коричка, така че, докоснати леко с пръст, да не оставят следи.

3. Сложете ги във фурната и печете около 20 мин на 150°С. През това време направете крема. Разбийте белтъците със захарта в огнеупорна купа. Сложете я на водна баня и разбърквайте за около 5 мин без да позволявате на сместа да завира. Дръпнете съда от огъня и прехвърлете сместа в купата на кухненския робот. Разбърквайте до получаване на пухкав бял крем около 5 мин. Добавете маслото на кубчета едно по едно и разбъркайте на по-ниска степен. Сложете ванилията и солта и разбъркайте отново.

4. Прехвърлете крема в шприц или пош и слепете с него охладените макарони два по два, като ги подбирате според формата и големината им.

За по-прецизно оформяне на макароните предварително очертайте кръгове върху хартията с молив. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X