Напишете дума/думи за търсене

Многоцветни макарони със сладко

без холестерол

лесно

20 порции

110 мин


За една порция:

90 ккал

мазнини 5,9 г

въглехидрати 9,3 г

протеини 1,5 г

фибри 2 г


необходими продукти:

200 г фино смлени бадеми

1 1/4 ч.ч. пудра захар

1/4 ч.ч. кристална захар

3 белтъка

щипка сол

сладкарска боя

сладко от праскови


начин на приготвяне:

1 Разбийте белтъците със солта на сняг. Добавете кристалната захар и продължете разбиването, докато сместа започне да задържа формата си на върха на бъркалката. Добавете смлените бадеми и пудрата захар. Разбъркайте с шпатула. Разделете тестото на части и го оцветете с различни сладкарски бои.

2 Прехвърлете смесите в шприц и внимателно оформете макароните в тава, застлана с хартия за печене, като оставяте разстояние между тях. Правете по четен брой от всеки цвят, с който работите. Оставете макароните на плота за около 1 час да хванат коричка.

3 Сложете ги във фурната и печете около 15 мин на 150°С. Слепете ги два по два, след като се охладят, със сладко.

Добавете ванилия или бонбонена есенция за аромат на макароните.

Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X