Напишете дума/думи за търсене

Карамелени ябълки с орехи

богато на фибри

лесно

6 порции

60 мин

За 1 порция:

505 ккал

мазнини 24,4 г

холестерол 14 мг

въглехидрати 70,3 г

протеини 8,2 г

фибри 6,2 г

необходими продукти:

400 г меки карамелени бонбони

2 с.л. гъста готварсказ сметана

1 1/4 орехи

6 ябълки без восъчно покритие

начин на приготвяне:

1 Застелете плитка и широка тава с хартия за печене. Измийте ябълките и ги подсушете с кърпа. Махнете дръжките и набодете дървени клечки в плодовете. Сложете ги в хладилника да се охладят.

2 Сложете бонбоните в купа, подходяща за употреба в микровълнова фурна. Разтопете ги в нея за около 3 мин, като разбърквате внимателно на всяка минута. Начупете орехите.

3 Извадете ябълките, потопете ги в карамелената смес, отстранете излишното количество. Оваляйте ги или ги поръсете с начупени ядки. Притиснете леко орехите, ако се налага, за да залепнат по добре. Подредете ябълките върху хартията и ги върнете да се охладят в хладилника.

За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X