Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за топли салати за студените дни

С патладжан
20 мин/ 2 порции
Нарежете на ленти 400 г патладжани, оваляйте в галета и изпържете в растително масло. Нарежете 200 г домати и накъсайте 120 г зелена салата и 20 г бейби спанак. Пригответе дресинг от 1 с.л. соев сос, 1 ч.л. мед, 2 с.л. зехтин и 1 ч.л. оцет. Смесете зеленчуците, полейте с дресинга и разбъркайте.

С киноа
10 мин/ 1 порция
Изпечете предварително 20 г тиква на кубчета. Смесете със 100 г сварена киноа, ? авокадо на кубчета, 10 г рукола и 20 г домати на дребно. Пригответе дресинг: смелете в блендер 10 г фъстъци, добавете малко лимонов или портокалов сок, 10 г настъргана ябълка и мед на вкус. Полейте зеленчуците и сервирайте.

С тофу и батат
10 мин/ 1 порция
Нарежете на тънки парчета 50 г тофу и 40 г сладък картоф (батат) и запечете на грил. Смесете 20 г боб от консерва и 20 г предварително сварена киноа с 1 ч.л. песто и 1 ч.л. кълнове. Разбъркайте с тофуто и батата, добавете малко нарязани домати и ? авокадо на кубчета и сервирайте.

С кускус
15 мин/ 1 порция
Залейте с вряла вода 200 г кускус, захлупете и оставете за 10 мин. Нарежете на кубчета 150 г домати и 150 г краставици. Смесете с кускуса, поръсете с малко сол и черен пипер и подправете с 1 ч.л. сок от лайм и 2 с.л. зехтин. Поръсете с магданоз на ситно и сервирайте.

С нахут
25 мин/ 2 порции
Нарежете 50 г лук и го задушете в растителна мазнина. Добавете 250 г киноа, долейте вода и оставете да заври. Захлупете и оставете за 15 мин. Прибавете 300 г предварително сварен нахут и 80 г нарязани сушени домати. Разбъркайте всички съставки, подправете с лимонов сок, зехтин и смачкан чесън. Украсете с репички на тънко, лук и магданоз на ситно.

С гъби
20 мин/ 4 порции
Смесете 1–2 с.л. растително масло с 2 с.л. магданоз на ситно, загрейте и задушете 350 г печурки и 600 г предварително сварени картофи. Нарежете 40 г кисели краставички и добавете към салатата. Направете дресинг от 1 ч.л. мед, 1 ч.л. горчица, 3 с.л. зехтин и малко сол. Подправете салатата, разбъркайте и поръсете със зелен лук, магданоз или копър на ситно.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X