Напишете дума/думи за търсене

Сьомгова пъстърва със сос от праз

Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
600 г сьомгова пъстърва на 4 парчета
1 праз на дълго
2 счукани скилидки чесън
125 мл бяло вино
300 мл течна сметана
200 г сварени бейби моркови
свеж копър
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Затоплете половината зехтин на средна температура. Овкусете рибата със сол и черен пипер. Сложете я в тигана и гответе всяка страна около 3 мин. След като я махнете от огъня, я завийте с фолио и я оставете настрани.
2. Загрейте останалия зехтин, добавете праза и чесъна. Гответе зеленчуците непокрити 12 мин, като бъркате от време на време.
3. Увеличете температурата и добавете виното. Гответе 1 мин, а после прибавете сметаната. Намалете температурата. Оставете сместа да къкри за 5-6 мин или докато сосът се сгъсти. Добавете рибата.
4. Разбъркайте сварените предварително моркови с копъра и сервирайте рибата с тях.

Мастните киселини Омега-3, които се съдържат в пъстървата, намаляват риска от инфаркт и сърдечносъдови заболявания. Друго здравно свойство на тази риба е свързаността му с намаляването на лошия холестерол и предпазва от образуването на тромбози и подагра. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X