Напишете дума/думи за търсене

Сьомгова пъстърва със сос от праз

Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
600 г сьомгова пъстърва на 4 парчета
1 праз на дълго
2 счукани скилидки чесън
125 мл бяло вино
300 мл течна сметана
200 г сварени бейби моркови
свеж копър
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Затоплете половината зехтин на средна температура. Овкусете рибата със сол и черен пипер. Сложете я в тигана и гответе всяка страна около 3 мин. След като я махнете от огъня, я завийте с фолио и я оставете настрани.
2. Загрейте останалия зехтин, добавете праза и чесъна. Гответе зеленчуците непокрити 12 мин, като бъркате от време на време.
3. Увеличете температурата и добавете виното. Гответе 1 мин, а после прибавете сметаната. Намалете температурата. Оставете сместа да къкри за 5-6 мин или докато сосът се сгъсти. Добавете рибата.
4. Разбъркайте сварените предварително моркови с копъра и сервирайте рибата с тях.

Мастните киселини Омега-3, които се съдържат в пъстървата, намаляват риска от инфаркт и сърдечносъдови заболявания. Друго здравно свойство на тази риба е свързаността му с намаляването на лошия холестерол и предпазва от образуването на тромбози и подагра.

За още неустоими предложения, срещи със специалисти по здравословно хранене, практични съвети и интервюта с любими кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X