Напишете дума/думи за търсене

Сьомгова пъстърва с мента

Необходими продукти:

2 с.л. лимонов сок + лимонови шайби

2 с.л. сос „Уорчестършир”

2 с.л. пудра захар

2 малки люти чушки на ситно

2 броя манго, настъргани на едро

4 x 100 г котлети от сьомгова пъстърва (може и с дъгова)

1 к.ч. на ситно листа от кориандър

1/3 к.ч. на ситно листа от мента

1/3 ч.ч. на едро печени лешници

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително грила. Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер. Увийте ги в готварско фолио. Печете по 10 мин всяка страна или до готовност.

2. Разбийте лимоновия сок, соса „Уорчестършир”, захарта и лютите чушки, кориандъра и ментата. Прибавете сместа към мангото и разбъркайте. Поръсете с лешниците. Сервирайте рибата, покрита с лимонови шайби и салата от манго.

Пъстървата е изключително полезна заради високото си съдържание на мастните киселини Омега-3. Редовното консумиране на тази риба ще ви зареди с тонус и енергия. Освен това ще направи чудеса за сухата кожа и коса.

За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X