Напишете дума/думи за търсене

Торта „Шифон” с глазура

богато на тиамин

лесно

8 порции

80 мин

За една порция:

407 ккал

мазнини 26 г

холестерол 172 мг

въглехидрати 38 г

протеини 5 г

фибри 1 г

необходими продукти:

7 яйца

1 1/2 ч.ч. захар

2 ванилии

3/4 ч.ч. мляко

1/2 ч.ч. олио

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

подсладена бита сметана

за глазурата:

1 ч.ч. лимонов сок, прецеден

2 с.л. захар

1 с.л. желатин

сладкарска боя, жълта

начин на приготвяне:

1 Разбийте яйцата със захарта и ванилиите. Добавете млякото, олиото, брашното с бакпулвера. Разбъркате всичко добре, излейте в кръгла форма за печене и сложете във фурната на 160°С около 40 мин. Увеличете температурата на 180°С и продължете печенето още 10 мин.

2 Оставете кейка да се охлади. Разрежете го на пластове. Разбийте сметаната на пухкав крем и намажете между блатовете.

3 Накиснете за 5 мин в малко вода и разтопете след това желатина. Смесете го с лимоновия сок, с добавената захар, и сложете малко сладкарска боя. Щом сместа започне да се стяга, залейте тортата отгоре.

Използвайте по желание, вместо лимонова глазура за декорация на тортата, разтопен бял шоколад. Добавете парченца плодове към сметаната.

Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X