Напишете дума/думи за търсене

Ванилова торта с крем сирене

богато на витамин А

лесно

8 порции

50 мин + охлаждане

За една порция:

470 ккал

мазнини 26,4 г

въглехидрати 49 г

холестерол 120 мг

протеини 9,4 г

фибри 1 г

необходими продукти:

150 г масло

1 ч.ч. захар

2 яйца

2 ванилии

2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

2 1/2 ч.ч. брашно

1 1/4 ч.ч. мляко

крем сирене

3-4 с.л. пудра захар

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180°С. Подгответе и намаслете форма за печене.

2 Разбийте маслото със захарта. Сложете яйцата, ванилиите, бакпулвера, солта и млякото. Бъркайте, докато всички съставки се смесят добре. Разделете сместа на 3 части и изпечете блатовете поотделно.

2 Разбъркайте крем сиренето с пудрата захар и аранжирайте тортата, като я намажете между блатовете, отгоре и отстрани. Сложете я в хладилника за няколко часа.

Декорирайте тортата със захарна глазура, с шоколад или със сметана.

Търсете любимото си списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите теми и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X