Напишете дума/думи за търсене

Чийзкейк с шафран

богато на витамин А

лесно

12 порции

15 мин + охлаждане

За една порция:

143 ккал

мазнини 11 г

холестерол 38 мг

въглехидрати 8 г

протеини 3 г

необходими продукти:

200 г течна сметана

400 г заквасена сметана

1/2 ч.ч. пудра захар

1 ванилия

250 г крем сирене

2 пакета желатин

накиснат в 50 мл топла вода шафран

начин на приготвяне:

1 Сложете сметаната в купата на кухненския робот и започнете да я разбивате със захарта и ванилията, добавете крема сиренето и водата на накиснатия шафран.

2 накиснете желатина в 1 к.ч. студена вода, докато набъбне, разтопете го на водна баня или в микровълновата, без да позволявате да завира. Сложете го в сметановия крем и разбъркайте всичко.

3 Прехвърлете сместа във форма с откопчаване и я сложете да се охлажда няколко часа.

По желание пригответе чийзкейка върху основа от блат за торта или от смлени ядки със сушени плодове.

Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X