богато на витамин А
лесно
12 порции
15 мин + охлаждане
За една порция:
143 ккал
мазнини 11 г
холестерол 38 мг
въглехидрати 8 г
протеини 3 г
необходими продукти:
200 г течна сметана
400 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
250 г крем сирене
2 пакета желатин
накиснат в 50 мл топла вода шафран
начин на приготвяне:
1 Сложете сметаната в купата на кухненския робот и започнете да я разбивате със захарта и ванилията, добавете крема сиренето и водата на накиснатия шафран.
2 накиснете желатина в 1 к.ч. студена вода, докато набъбне, разтопете го на водна баня или в микровълновата, без да позволявате да завира. Сложете го в сметановия крем и разбъркайте всичко.
3 Прехвърлете сместа във форма с откопчаване и я сложете да се охлажда няколко часа.
Търсете любимото списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.
В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар