Напишете дума/думи за търсене

Ароматен хляб с мед и тиква

необходими продукти:

300 г брашно

1/2 с.л. бакпулвер

1 с.л. сода за хляб

1 с.л. сол

3 с.л. смляна канела

1 яйце

240 мл тиквено пюре

60 мл олио

100 г мед

120 мл кисело мляко

2 с.л. босилек на ситно

1 с.л. кафява захар + 1 с.л. смляна канела

начин на приготвяне:

1. Затоплете предварително фурната на 160°С. Застелете дъното на тава с хартия за печене.

2. Смесете брашното, содата, солта, бакпулвера и канелата.

3. Разбийте яйцето, тиквеното пюре, олиото, меда и киселото мляко. Добавете към сместа босилека.

4. Разбъркайте добре двете смеси. Излейте всичко в тавата.

5. Комбинирайте захарта с 1 с.л. канела и поръсете върху тестото. Печете 45 мин, или докато клечката за зъби, с която проверявате хляба, излезе суха.

В тиквата се съдържа зеа-ксантин – антиоксидант, благодарение на който се филтрират ултравиолетовите лъчи в очната ретина. Това пък помага за предпазване от появата на старчески пердета. Този плод е добър източник на фолиева киселина, ниацин, витамин В6, тиамин и пантотеникова киселина.

За още неустоими рецепти, съвети за бързо и здравословно готвене и съвети на специалисти търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X