без глутен
лесно
8 порции
50 мин
За една порция:
249 ккал
мазнини 9,2 г
въглехидрати 43 г
холестерол 0 мг
протеини 2,5 г
фибри 2,6 г
необходими продукти:
2 и 1/2 ч.ч. смлени бадеми
5 с.л. кокосово масло
2 с.л. захар
1 белтък
4 ч.ч. сини сливи
5 с.л. царевично нишесте
2/3 ч.ч. захар
щипка сол
1/2 лимон
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 200°С. Пригответе метална форма за печене на тарт и я застелете с хартия.
2 Смесете в купа бадемите, маслото, захарта, белтъка. Омесете всичко добре и прехвърлете кората в металната форма.
3 Почистете сливите, нарежете ги на ивици и ги смесете с останалите съставки в купа. Изсипете всичко върху кората, подредете сливите по желание и сложете формата във фурната.
4 Печете около 40 мин, или до готовност.
Прибавете настърган джинджифил към кората за повече аромат.
Коментари (0)
Вашият коментар