Напишете дума/думи за търсене

Tарт със сини сливи

без глутен

лесно

8 порции

50 мин

За една порция:

249 ккал

мазнини 9,2 г

въглехидрати 43 г

холестерол 0 мг

протеини 2,5 г

фибри 2,6 г

необходими продукти:

2 и 1/2 ч.ч. смлени бадеми

5 с.л. кокосово масло

2 с.л. захар

1 белтък

4 ч.ч. сини сливи

5 с.л. царевично нишесте

2/3 ч.ч. захар

щипка сол

1/2 лимон

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200°С. Пригответе метална форма за печене на тарт и я застелете с хартия.

2 Смесете в купа бадемите, маслото, захарта, белтъка. Омесете всичко добре и прехвърлете кората в металната форма.

3 Почистете сливите, нарежете ги на ивици и ги смесете с останалите съставки в купа. Изсипете всичко върху кората, подредете сливите по желание и сложете формата във фурната.

4 Печете около 40 мин, или до готовност.

Прибавете настърган джинджифил към кората за повече аромат.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X