Напишете дума/думи за търсене

Перфектното парфе с ягодов сироп

Необходими продукти:

400 г бишкоти

500 г заквасена сметана

200 мл подсладена течна сметана

1/2 ч.ч. пудра захар

2 ванилии

2 пакета желатин

50 мл вода

400 г ягоди

3-4 с.л. захар

бита сметана за декорация

Начин на приготвяне:

1. Измийте ягодите, нарежете ги на половинки или четвъртинки и ги поръсете с 3-4 с.л. захар. Оставете ги да престоят, докато пуснат сок и захарта се разтопи, като от време на време ги разбърквате.

2. Разбийте с миксер течната сметана с ванилията и пудра захарта на пухкав и гъст крем, добавете заквасената сметана и продължете да разбърквате. Накиснете желатина във вода, разтопете го на водна баня без да позволявате да завира и го добавете към крема. Разбъркайте отново.

3. Подредете бишкотите по дъното и по желание по стените на метална форма с откопчаване. Леко ги напръскайте с течна сметана. Излейте крема върху тях и го загладете с шпатула. Сложете формата с парфето в хладилника за няколко часа.

4. Декорирайте тортата с бита сметана по края, а вътре подредете ягодите и ги залейте със сиропа, който са пуснали.

По желание може да приготвите тортата с готов блат, с домашно приготвен пандишпанов или с намачкани бисквити, омесени с масло.

За още неустоими рецепти, съвети за бързо и здравословно готвене, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.

Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X