Напишете дума/думи за търсене

Класическа паста Болонезе

необходими продукти:

1/2 пакет макарони (или друг вид паста)

1/2 малка глава лук

2 с.л. зехтин

250 г свинска кайма

1 ч.ч. смлени домати

сол и пипер на вкус

червен пипер по желание

100 г кашкавал

начин на приготвяне:

1. Сварете макароните до готовност в тенджера с подсолена вода според инструкциите на производителя.

2. Загрейте зехтина в тиган, задушете в него настъргания лук за 1 мин. Добавете каймата, разкъсвайте я на малки парчета, докато разбърквате. Овкусете я със сол и пипер, добавете по желание червен пипер. Сложете смлените домати и продължете да разбърквате, докато макароните се варят. Изцедете макароните, сложете ги в съд за печене. Полейте ги с каймата и доматите и разбъркайте. Поръсете ги отгоре с настърган кашкавал.

3. Сложете съда в предварително загрята на 180°С фурна за около 10 мин.

Подправете макароните с пресни или сушени подправки според предпочитанията ви.

Търсете любимото ви списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X