Напишете дума/думи за търсене

Яйчено руло с топено сирене

Необходими продукти:
4 яйца
1 с.л. масло
сол и пипер на вкус
50 г топено сирене

Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата добре, добавете сол и пипер според предпочитанията си и разбъркайте.
2. Сложете продълговат съд с незалепващо покритие или квадратен тиган на котлона и го загрейте. Намажете дъното с масло. Излейте една част от яйцата в тигана, колкото да покрие дъното с тънък слой. Щом започне да се стяга, подвийте единия край и навийте леко на руло.
3. Издърпайте рулото обратно към края на съда, а в другия налейте още от сместа, така че да се слее в вече готовата част на рулото. Подредете парченца разтопено сирене, навийте, издърпайте, долейте отново от сместа. Продължете до изчерпване на яйцата.
4. Извадете внимателно навитото руло в чиния за сервиране и го нарежете. Поднесете го топло.

По желание може да гарнирате рулото с нарязани на дребно пресен лук или червени чушки.

За още неустоими предложения, срещи със специалисти по здравословно хранене, практични съвети и интервюта с любими кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X