Напишете дума/думи за търсене

Пиле в бекон и топено сирене

необходими продукти:
4 долни пилешки бутчета
1 ч.л. универсална зеленчукова подправка
4 филийки бекон
2 с.л. зехтин
100 г кашкавал
100 г топено сирене
сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:
1. Сложете бутчетата да се сварят за около 20 мин с универсалната зеленчукова подправка. Изцедете ги добре, след това и ги оставете леко да се охладят.
2. Пригответе съд за печене, намазнете го. Загрейте фурната на 180°С.
Завийте бутчетата в бекон по отделно и ги подредете в съда за печене. Поръсете ги отгоре със зехтин, с настърган кашкавал и парченца топено сирене, овкусете ги със сол и пипер. Сложете пилето във фурната за около 15 мин, или докато се зачерви.

По желание добавете пресен или сух розмарин или друга подправка според вкуса ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X