Напишете дума/думи за търсене

Пиле в бекон и топено сирене

необходими продукти:
4 долни пилешки бутчета
1 ч.л. универсална зеленчукова подправка
4 филийки бекон
2 с.л. зехтин
100 г кашкавал
100 г топено сирене
сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:
1. Сложете бутчетата да се сварят за около 20 мин с универсалната зеленчукова подправка. Изцедете ги добре, след това и ги оставете леко да се охладят.
2. Пригответе съд за печене, намазнете го. Загрейте фурната на 180°С.
Завийте бутчетата в бекон по отделно и ги подредете в съда за печене. Поръсете ги отгоре със зехтин, с настърган кашкавал и парченца топено сирене, овкусете ги със сол и пипер. Сложете пилето във фурната за около 15 мин, или докато се зачерви.

По желание добавете пресен или сух розмарин или друга подправка според вкуса ви.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"


В новия ни светивалентински брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите какви са френските правила за здравословно хранене, ще разберете всичко за шоколада. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за най-лесните и вкусни домашни бисквитки, с които ще зарадвате и малки, и големи. Ще ви поканим в азиатските кулинарни дебри благодарение на виетнамската кухня, ще ви запознаем с полезността на бахара и с меню, подходящо за хора, страдащи от хроничен панкреатит. Ще ви подшушнем как се прави салам он маслини и сушени домати. Предлагаме ви шест рецепти брауни. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какви ястия, приготвени от свинско месо, консумират по света.
Наш специален гост е Здравка от блога „Черпак с мерак“, която ни въвежда в тайнствата на автентични родопски рецепти. В новата ни рубрика „Имаме гости“ всеки брой ще ви предлагаме лесни и бързи менюта за вечеря или обяд.
В броя ще откриете идеи за смутита, детско меню, впечатляващи основни гозби.
От проф. Христо Мермерски ще научите коя е лечебната смес при безплодие. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X