Напишете дума/думи за търсене

Лесен десерт със сливи

Необходими продукти:

3 яйца

1 ванилия

1 ч.ч. захар

2/3 ч.ч. олио

2/3 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. бакпулвер

2 ч.ч. брашно

10 сини сливи

бита сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С. Пригответе подходящ съд за печене, намажете го леко с мазнина и го поръсете с брашно.

2. Разбийте яйцата със захарта. Добавете ванилията, олиото, млякото, в което сте сложили содата, и брашното, пресято с бакпулвера.

3. Почистете сливите от костилките и ги нарежете на кубчета. Добавете ги към тестото и разбъркайте до смесване.

4. Прехвърлете тестото в съда за печене и го сложете във фурната за около 40 мин. Проверете готовността на десерта с клечка за зъби не по рано от 30 мин след началото на печенето.

Гарнирайте десерта с бита или подсладена заквасена сметана. По желание добавете ядки или ароматни подправки към тестото преди да го сложите във фурната.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите как да разпознавате орторексията и защо манията по здравословно хранене може да е опасна. Ще разберете кои са най-полезните масла за готвене и ще ви запознаем с изкушения, подходящи за барбекю. Тук са и шест идеи за салати с патладжан, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите студени супи по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни пици.

Ще ви срещнем и със сминдуха, който придава уютен аромат на гозбата, а наш специален гост е Мария Митева-Христоу от My Cooking Book, която споделя кулинарните си тайни. А от корицита ни вкусно ви намига фамозното розово руло с маскарпоне крем от Harry and Lexy's Workshop.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и такова за красива кожа. Ще ви запознаем и с грузинската кухня, която е събрала в себе си най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието.

От специалиста по биохрани Живко Джамяров ще научите кои билки помагат при Хашимото. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X