Напишете дума/думи за търсене

Нестандартна употреба на балсама за коса в домакинството

Той подхранва и помага да разресваме по-лесно косата си. Но полезните му приложения са много повече. Ето някои от тях.

Деликатни тъкани, които може да бъдат повредени от агресивни перилни препарати, се почистват добре с балсам за коса. Натъркайте за кратко мястото и после изплакнете с чиста вода.

Домакини твърдят, че замърсен канал може да се прочисти с балсам за коса, като вътре се изсипе дебел слой. Трябва да го оставите да действа за известно време и после да пуснете гореща вода.

Може да си приготвите в домашни условия омекотител за дрехи, ако оригиналният е свършил. Най-напред изберете мерителен съд, например чашка за кафе, която ще представлява 1 част. После смесете 6 части вода, три части оцет и 2 части балсам. Сипете обаче този омекотител направо в барабана.

Ако любимата ви дреха се е свила след прането, не се отчайвайте! Напълнете леген с хладка вода и сипете вътре четвърт водна чаша балсам за коса. Размесете до пълното му разтваряне. Накиснете дрехата за 15 минути, извадете я, изстискайте я добре и накиснете за 5 минути в чиста хладка вода. След това я разтегнете внимателно във всички посоки.

За да върнете блясъка на кожените си обувки и да ги защитите от влагата, използвайте възможно най-евтиния балсам за коса, защото в него има повече восък. Натъркайте обувките и после ги почистете с мека кърпа.

Временни татуировки се премахват също с натъркване с балсам за коса. А той може успешно да замести и всяко средство за премахване на грим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X