Напишете дума/думи за търсене

Ако искате красива коса, забравете за силикона

Блестящата и щедра коса за мнозина е химера, за други е реалност, а за трети е на една ръка разстояние с правилните грижи. Какво да правим, за да се сдобием с обемна и красива прическа?

Решете я грижовно

Решете косата си нежно по два пъти на ден. Сутрин и вечер преди лягане. Това ще стимулира кръвообращението към скалпа, ще подхрани фоликулите и ще подобри растежа.

Винаги се решете, когато косата е суха. Влажната и мокра коса е по-склонна към накъсване и съвсем скоро ще имате една доста цъфтяща и некрасива коса. Ако все пак не искате да излизате от вкъщи невчесани, използвайте рядък гребен или пригладете внимателно косата с пръсти.

Избягвайте пластмасовите четки, защото те са едни от неприятелите на скалпа. Четките, които са с естествен косъм, са подходящи за мека коса. Останалите видове са адекватни за гъсти и къдрави коси.

Ако косата ви е заплетена, не се опитвайте да дърпате възелчетата. Нанесете балсам или специален спрей за разплитане.

Гребените и четките са за различни цели

Гребените са за мокра коса, за развързване на възли, за разделяне на коса и за нанасяне на козметиката по-добре.

Четките са за разнасяне на естествените масла на косата, за стилизиране и когато ползваме сешоар.

Важно!

Никога не купувайте продукт, на който пише „овлажняващ шампоан“. Не е добра идея, независимо какво казват рекламите. Шампоанът се пени, а различната пяна сваля различено количество от натуралните масла на косата.

От друга страна, балсамът оставя филтър, който пази косата и скалпа в добро здраве. Това пък води до по-бърз растеж.

Избягвайте продукти за коса на силиконова основа. Те отнемат от влага на косата, запушват фоликулите, правейки косъма по-слаб, което пък възпрепятства растежа.

Знаете ли, че:

Никога не нанасяйте балсам върху скалпа си, защото това прави косата по-тежка и е възможно да се появи пърхот. Забравете за корените и не давайте на балсама да припарва до тях. Това допълнително омазнява косата. Не оставяйте това козметично средство за повече от 3 мин върху косата си, ако искате косата ви да бъде достатъчно овлажнена и бляскава.

-----

Маска за дълга и гъста коса

Изцедете сок от няколко листа алое вера. Смесете го с 1 яйце и разбъркайте. Масажирайте скалпа и оставете маската за 1 час. Изплакнете.

Маска за по-бърз растеж

Изцедете 3 картофа, смесете сока с 1 жълтък и малко мед и готово. Имате чудесна маска за бърз и здрав растеж.

-----

Измивайте с ябълков оцет

Смесете ябълков оцет с малко вода и изплакнете косата, след като сте измили с шампоан. Това ще стимулира фоликулите и ще доведе до по-бърз растеж. Ако усетите по-кисела миризма, измийте още веднъж, като сложите няколко капки етерични масла във водата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X