Напишете дума/думи за търсене

Шокова терапия за красива коса

Сред цялата козметика за коса, предназначена за домашна употреба, ампулите са с най-силно, да не кажем шоково действие. Те заместват напълно третирането с домашни маски, което ни пести ценно време.

Защо да изберете ампули

Истината е, че масовата козметика често не може да се пребори с проблемите на косата. А и много често вече увредената коса няма как да се излекува, затова всичко, което ни остава, е да се опитаме да замаскираме щетите. Ампулите съдържат ударна доза вещества, които масовата козметика не може да осигури на косата ви. Условно можем да разделим ампулите за коса на два вида - с лечебна цел, и такива, които помагат на косата да изглежда добре.

Как и колко често да ги ползвате

Амплите, които третират тежки проблеми, се прилагат по предписание в серии лечение. Важно е да спазвате режима. Действието на ампулите против косопад е насочено към борба с втвърдяването на космите (етап от процеса на падането на косата). Обикновено курсът на лечение с ампули против косопад е продължителен. Помнете, че ползването на такъв тип лечение не замества или отхвърля препоръките на вашия дерматолог и трябва да е съобразено с него.

При проблемна коса може да прилагате 2 ампули на седмица, като специалистите препоръчват да правите кратки почивки или да сменяте ампулите. Така косата и скалпът ще реагират най-добре. Това важи най-вече за тези против косопад, пърхот и подхранващите ампули.

Ампулите, чието съдържание подобрява вида на косата (например със силикон), прилагайте по-рядко, например веднъж седмично, тъй като самите те биха могли да утежнят косата и да влошат състоянието є въпреки привидно добрия ефект.

Друга категория ампули са тези изцяло на растителна основа - композиции от различни етерични масла. Тях можете да употребявате при всяко миене, като дори можете да разделяте една ампула на две.

Винаги обръщайте внимание на начина на прилагане на ампулите - част от тях са предназначени само за третиране на скалпа, други - за цялата дължина. При неправилно прилагане ефектът дори може да бъде лош. Времето, което трябва да престои ампулата върху косата, също е от значение. Обърнете внимание и дали се отмиват.

Много специалисти твърдят, че косата привиква бързо към такъв вид интензивно лечение и подхранване. Спирането на ампулите след дълга употреба може да се отрази зле на състоянието є. Затова правете почивки не само през седмицата. Редувайте третирането с препарати през месец или правете един цял месец почивка.

Какво съдържат

Плацента - тя съдържа белтъчини, мазнини, нуклеинови киселини, витамини, влияещи на живота на клетките. Всъщност тя стимулира деленето на клетките, което действа ефикасно върху сухия скалп, пърхота и косопада. Ампулите с плацента доминират на пазара и са най-търсени.

Силикон - най-ефикасният начин да накарате косата си да изглежда по-добре е силиконът. Той изглажда косъма, прави разресването възможно и придава обем. За съжаление ампулите със силикон не разрешават проблемите, а само ги замаскират. Твърдението, че силиконът изолира косъма от вредните атмосферни влияния е вярно, но и го задушава, ограничава достъпа на кислород и вреди на скалпа. Съветваме ви да ограничите ползването на ампули със синтетичен произход като силикона.

Витамини - витаминозните комплекси влияят добре върху скалпа и проблемите, свързани с него. Това са основно витамините А, Е, D и В5 (пантенол). Макар и да звучи много добре, истината е, че вътрешният прием на тези витамини, и то от естествени източници, влияе много по-добре.

Растителни масла - при всички случаи действат много добре на косата, а и в някои случаи наистина можете да ударите десетката. Някои ампули съдържат малки количества от етерични масла, които у нас не са популярни, но имат благоприятно действие върху косата. Много ценен се оказва екстрактът от просо, в който се намира голямо количество силициева киселина, необходима за формирането на косата.

Хидролизираният кератин - той оказва защитно въздействие върху косата. Възстановява структурата и й придава здравина и гъвкавост.

Пчелно млечице - продукт, богат на витамини В1, В2 и В6. Подходящи за третирани, слаби и изтощени коси.

Хиалуронова киселина - всички сме запознати с въздействието й и много от козметичните фирми вече предлагат да го изпробваме и върху скалпа си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X