Напишете дума/думи за търсене

Подмладяване с плацента

В козметичните продукти от ново поколение се влага плацента – животинска, човешка или растителна, защото тя помага в борбата със стареенето на кожата. За чудодейните свойства на плацентата се е знаело още в древен Египет.
Козметиката с плацента е разнообразна. Тази съставка се включва в кремове, маски за лице, продукти за третиране на коса. И у нас също се правят и се предлагат подобни продукти, само че с растителни заместители на плацентни екстракти, както и съставки, които имат свойствата на плацентата, но са получени по химичен път. Целта е кремовете и лосионите да са по-достъпни.

Защо тези кремове са толкова ефикасни

В плацентата има важни полезни вещества и микроелементи, необходими на плода и развитието му в майчината утроба. В нея се съдържат белтъчини, нуклеинова киселина, аминокиселини, витамини, минерали, имуностимулатори, ферменти и други активни субстанции с над 100 важни компонента. Те влияят на жизнената дейност, на обмяната на веществата и на други функции и процеси в организма. Имат биостимулиращ ефект и подмладяващо действие, когато са включени в козметичните продукти.

Плацентата активира обновяването на клетките на кожата, в резултат на което тя става млада и еластична. Екстрактът от плацента активира дишането на кожата и ускорява метаболизма на клетките. В резултат на това се забавя процесът на стареене, стимулира се кръвообращението, подобряват се храненето и отделянето на продуктите на обмяната.

Помага при кожни възпаления

Извлекът от плацента помага при лечението на различни кожни възпаления, следствие на ултравиолетовите лъчи или от студения вятър. Този тип козметика повишава имунитета на кожата и намалява чувствителността ѝ към алергени. Предотвратява прекомерното натрупване на меланин, овлажнява епидермиса, повишава еластичността на кожата.

Важно!

Козметиката с плацента може да предизвика алергична реакция. Затова тези продукти е нужно да се използват разумно и предпазливо. Добре е да се избира козметика от по-висок ценови клас и изпитано качество. Преди да си купите такава козметика, си направете проба за алергична реакция и се консултирайте със специалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X