Напишете дума/думи за търсене

10 „смъртни гряха” към къдравата коса

Денят започва като всички останали. Странно усещане за няколко волта електричество се е настанило в главата ми и упорито настоява за внимание. Не, не съм докоснала оголения кабел на будилника. Имам свой източник на високо напрежение. Къдрава коса. По рождение.

Ако ви звучи познато, сигурно и вие сте горда притежателка на този дар от боговете. Само че няма нищо божествено в къдравата коса, Дяволът живее в нея. Както и да го морите, винаги намира начин да е с едни рога пред вас. Има начин да му покажете обаче кой е водещият на сутрешното предаване пред огледалото.

Продукти, продукти, продукти. Няма как, ще трябва да принесете портмонето си в жертва. Къдравата коса е красива, когато е обгрижена с внимание и полята с обилно количество козметика. С годините косата също „остарява”, влияе се от сезоните и хормоналния баланс, променя структурата, гъстотата, нуждите си. Променяйте и вие избора си на продукти.

Разбирайте я, сменяйте подхода. Въпреки мнението на фризьора и неразбирането на околните, вашата коса е своенравна. И ако не ви се дава лесно, сменяйте тактиката. Вместо да я решите под душа, подлъгани от балсама, който пълни ръцете ви с коса, по-добре я изненадайте с гребена. Решете внимателно от връхчетата към основата, когато е леко навлажнена и третирана с продукт за по-лесно разресване. Не се изкушавайте да решите подсушената си с кърпа коса - къдриците ви ще се развалят, а купестата облачност около лицето ви е гарантирана.

Променяйте я. Кой е казал, че ролките за къдрене не стават за „изправяне”? Използвайте ги, за да разкрасите своите къдрици, като им придадете различна от естествената форма или пък големина. Машата също може да е ваш приятел, стига да не прекалявате с температурната агресия. С преса или уред 2в1, който комбинира сешоар и четка, може да преобразите непокорните къдрици в мечтаната пригладена прическа. Само не забравяйте, пресата и машата не обичат мократа коса!

10 „смъртни гряха” към къдравата коса

Прекалено често миене.

Използването на твърде много или твърде малко продукти.

Нередовно подстригване.

Филиране, подстригване с бръснач, прекалено етажиране.

Подстригване на мокра коса.

Разресване на суха коса.

Използване на четка вместо гребен за разресване.

Прекомерно използване на сешоар.

Използване на продукти със съдържание на алкохол.

Връзване на косата в опашка на едно и също място.

Вкусна маска за гладни къдрици

Необходими продукти:

1 банан (бебешко бананово пюре)

1 яйце

3 супени лъжици мед

3 супени лъжици прясно мляко

5 супени лъжици зехтин

Приготвяне и нанасяне:

Сложете всичко в купа, намачкайте и разбъркайте добре. Нанесете внимателно по цялата дължина на косата. Оставете да подейства 15-30 мин. Изплакнете с хладка вода. Измийте с шампоан и нанесете балсам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X