Напишете дума/думи за търсене

Нестандартни съвети за красива коса

Красивата и здрава коса е нещо, за което хората полагат много усилия.

Но има достатъчно хитринки, които улеснят сутрешната ни рутина.

Знаете ли, че ако се намирате в по-топъл климатичен пояс, косата расте по-бързо?

Пробвайте тези трикове, за да имате блестяща коса.

1. Използвайте лимонов сок и слънчева светлина за натурални кичури

Когато животът ви даде лимони, боядисайте косата си. Изсипете лимонов сок в чиния и натопете четка за зъби в течността. Нанесете върху отделни кичури и излезте на слънце за около 45 минути. Правете това веднъж на всеки 2 седмици и ще изрусите косата по естествен начин.

2. Сухите чаршафи премахват статичното напрежение от косата

Вземете един чаршаф и натъркайте косата от основата до върховете. Това помага да се отървете от статичното напрежение. Може да получите подобен ефект, ако търкате гребена или четката в сух чаршаф преди сресване.

3. Четките за зъби укротяват бебешките коси и лизнатите места

Голям, засукан масур върху главата ви може да се определи като много лош ден за косата. Напръскайте четка за зъби с лак за коса и изгладете бебешки косъмчета и лизнатите места върху скалпа.

4. Спете върху копринена възглавница

Ако спите върху копринена възглавница, може да предотвратите накъсването на косата и щети, които може да се случат по средата на нощта, особено ако спите неспокойно.

5. Помогнете на фибите

Ако фибите ви постоянно излизат от косата, тогава ги напръскайте с лак за коса или със сух шампоан, за да им помогнете да стоят там, където им е мястото. Това работи особено добре при права коса.

6. Сушете косата си с тениска

Може би си мислите, че е съвсем нормално да изсушите косата си с кърпата, която сте използвали, за да избършете и останалата част от тялото след баня.

Това е един от най-големите врагове на косата.

Триенето на текстурата на кърпата в косата може да доведе до къдрене и накъсване. Най-добре подсушавайте косата с памучна тениска, но не с търкане, а с нежно притискане – това ще абсорбира водата, без да наранява косъма.

Ако ползвате сешоар, винаги го настройвайте на най-ниската топлинна степен.

7. Сплетете мокра коса, за да имате къдрици на сутринта

Може да накъдрите косата, без да се налага да използвате преса или сешоар. След измиване на косата, оплетете плитка и легнете да спите. На сутринта разплетете плитката, напръскайте косата си с оформящ спрей и леко оформете къдриците във формата на вълни.

8. Ползвайте шапка за баня, за да задържите влагата

След като нанесете балсама, сложете шапка за баня. Парата от душа ще спомогне за задържането на скъпоценната влага, която ще хидратира още по-добре косата.

9. Експериментирайте с алтернативи на шампоаните

Шампоанът може да освободи косата от натуралните й масла. Има алтернативи, които може да използвате хем за измиване, хем за запазване на ценните масла. Може да почиствате косата си със сода или оцет. Този метод също предпазва косата от някои вредни химикали, които се намират в шампоаните.

10. Не мийте косата си прекалено често

Почистването на косата е важно, но не прекалявайте с него. Мийте я веднъж или два пъти седмично.

11. Кокосовото масло може да елиминира бялата коса

Бялата коса, независимо дали е заради възраст или стрес, е посрещната от различните хора по различен начин. Не всеки се радва на сребърните нишки в косата си. Ако искате да позабавите преждевременното побеляване, масажирайте скалпа с чисто кокосово масло всяка вечер, а на сутринта почистете. Чрез лауриновата киселина и мастните киселини, които се намират в него, може да спънете посивяването. Добавянето на лимонов сок също може да добави полезни витамини за косата.

12. Рициновото масло върши чудеса

То е богато на аминокиселината, наречена рицинолеинова киселина, която прониква в скалпа, спомага за стимулиране на растежа, предотвратява загубата на коса и дори намалява пърхота.

Направете маска с яйца и мед, смесени с рициново масло.

Листата от гуава, които са богати на витамин В, са вълшебни при косопад и за насърчаване на растежа. Сварете ги във вода, за да направите тоник, който след като се охлади, може да се използва за масаж на скалпа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X