Напишете дума/думи за търсене

5 стъпки за красива коса в студеното време

В разгара на студените месеци с резките температурни спадове, съпроводени от дъжд, вятър и сняг, страда целият ни организъм, включително и косата. Студеният сезон влияе на текстурата, цвета и цялостното състояние на косата, затова е важно да й помогнем да се адаптира към промените във времето. Предлагаме ви 5 стъпки, които ще внесат значително подобрение във външния вид на косата ви.

1. Допълнителна хидратация

Както кожата, така и косата през есента имат нужда от допълнително овлажняване. Ако е необходимо, сменете шампоана и балсама си, за да помогнете на косата в адаптацията към по-ниските температури. Някои козметични специалисти съветват да подбираме козметика с хидратиращи компоненти като масло от жожоба и палмово масло.

2. Натурални средства и съставки

Есента е чудесен повод да подновите съдържанието на козметиката си и да преминете на средства с натурални съставки – те не изсушават косата и подпомагат естествения й защитен слой, за разлика от козметиката на синтетична или спиртна основа. Освен това натуралните компоненти хидратират по-добре от останалите.

3. Тъмна цветова палитра

Лятното слънце услужливо подчертава всички нюанси на косата, но според експертите през есента светлите оттенъци изглеждат по-скучно и по-малко привлекателно. Затова ако боядисвате косата си, за хладния сезон изберете палитра с 1–2 нюанса по-тъмна от обичайното.

4. Повече обем

Колкото по-влажно и хладно е времето, толкова по-малко обемна е прическата ни. Затова отделете повече внимание на обема, като използвате подходяща козметика за тази цел.

5. Качествено почистване

Дори и при най-редовна и стриктна хигиена след летния сезон в косите и скалпа е възможно да са останали малки частици от спрейове, пясък и прах. Поради това е добре да направите качествен „детокс“ на косата си с помощта на специален шампоан за интензивно почистване – не повече от веднъж на 2 седмици. Важно е да помните, че тези шампоани не бива да се прилагат на боядисана коса, за да избегнете избледняване на цвета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X