Напишете дума/думи за търсене

9 ексцентрични ползи от чесъна

Има хора, които изобщо не долюбват този зеленчук. Неговият горчиво-пикантен вкус често остава неразбран и игнориран от някои кулинари.

Истината е, че чесънът е греховно добър за нашето здраве и имунна система и това го знаем всички.

Но знаехте ли, че той може да бъде полезен за риболов и при зъбобол?

Предлагаме ви 10 неочаквани употреби на чесъна.

1. Залепете чашата

Не, не се шегуваме и не сме открили нов супергерой с мирис на чесън. Гледайте на чесъна като на естествено лепило. Всичко, което трябва да направите, е да срежете скилидката, за да стигнем до лепкавото вещество, което върши чудеса като подръчно лепило.

2. Облекчете зъбобола

Понякога понасяме зъбобола с надеждата, че ще отшуми от само себе си. Ако сте от хората, които отлагат срещите със зъболекаря, тогава извикайте чесъна на помощ. Поради голямото количество цистеин в него, чесънът има анестетичен ефект. Разтъркайте скилидка върху зъба, който боли, и след малко ще усетите облекчение на болката.

3. Почистващ препарат за лице

Ако предпочитате естествени продукти за грижа за кожата, а не химически, чесънът може да замести вашето почистващо средство за лице. Той съдържа мощни антисептични, антивирусни и противогъбични свойства. Може да помогне в борбата с акнето и белезите, оставени от него, както и за много други кожни заболявания и алергии.

Приложите чесъна директно върху кожата. Разтривайте лицето със скилидка и изплакнете добре след 15 минути.

4. Лекува гъбички на стъпалата

Благодарение на антигъбичните си свойства чесънът е чудесно лекарство срещу този проблем. Сложете скилидки чесън в гореща вода и накиснете краката си за 30 мин.

5. Инфекции на ухото

Инфекциите на ушите обикновено се излекуват с помощта на антибиотици, но те също могат да бъдат излекувани с чесън. Това лекарство е особено препоръчително за деца. За да излекувате ушна инфекция, изцедете скилидките чесън, за да вземете маслото от тях. Загрейте и с помощта на пипета капнете няколко капки в ухото.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X