Напишете дума/думи за търсене

Грижа за косата от природата (+рецепти)

Преди да измислят химиците разните му там козметики, природата е била достатъчно щедра да ни даде блага, с които може да поддържаме красотата си. Напоследък и без това е модерно да живеем здравословно, защо да не приложим този почин и върху косата си. Всичко, което трябва да направим, е да бръкнем в хладилника или в долапа.

Сода за хляб

Ако косата ви бързо се омазнява или никога не изглежда достатъчно чиста, измивайте я с разтвор със сода за хляб. Смесете 2 с.л. сода с половин чаша вода, след което масажирайте първо скалпа си, после и краищата на косата с получената смес. След 15 мин изплакнете. Правете това два пъти в месеца.

Кокосово масло

Също като яйцата кокосовото масло е с високо съдържание на протеини и мастни киселини. Освен това намалява влиянието на вредните ултравиолетови лъчи. Разтопете с ръце 1 с.л. кокосово масло, след това нанесете върху косата си в качеството му на балсам. Нанасяйте го преди или след плаж.

Брашно

Ако корените ви са леко мазни, това е чудесно лекарство за тях. С върха на пръстите нанесете тънък слой брашно върху тях. Оставете го да престои 5 мин, след това разрешете.

Авокадо

В този плод има протеини и мастни киселини, които вършат приказности за къдравата коса. Намачкайте половин авокадо върху чиста и подсушена коса. Оставете 15 мин, след това изплакнете. Ако нямате авокадо под ръка, същото може да свърши и 1/4 ч.ч. майонеза. В нея няма толкова нутриенти, но пък ще помогне за хидратирането на косата.

Водка

След като сте измили косата от балсама, нанесете 50 г водка върху нея. Това ще я направи блестяща.

Оцет

Абстрахирайте се от миризмата. Оцетът ще размие всякакви нежелани натрупвания в косата. Всичко, което трябва да направите, е да го нанесете на чиста коса и да я оставите да изсъхне без помощта на сешоар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X