Напишете дума/думи за търсене

Как да помогнем на косата да расте по-бързо

От малки си мечтаете за принцеска коса, за дълги букли, по които любимият може да се катери чак до върха на кулата, където го чакате по-влюбена от всякога? Ако се разпознавате в тази фантазия, то тогава сте наясно, че ви трябва дълга и здрава коса, по която той да се покатери. Какви са натуралните начини за по-бърза растеж на косата?

Стимилурайте скалпа с масаж с горещо масло

Това е един от най-бързите и естествени начини за бърз растеж на косата. Масажирайте с пръсти или с четка скалпа си, това ще помогне за увеличаване на кръвния поток към фоликулите на косата, което пък ще ги снабди с така необходимите им нутриенти. Масло от жогоба, кокосово олио, зехтин са все масла, които влизат в употреба за бърз растеж на косата.

Масаж с масло от гроздови семки

Това масло ще свърши чудеса с дължината на косата ви за нула време. Всичко, което трябва да правите, е масаж два-три пъти в седмицата.

Маска от зехтин и кокосово олио

Смесете зехтина и кокосовото олио на равни порции. Затоплете микстурата, но внимавайте с температурата. Не е необходимо да изгаряте скалпа си. Нанесете маска върху косата и разрешете, за да може да попие в корените и в краищата. Оставете да престои 25-30 мин, а след това измийте. Нанасяйте маската поне веднъж в седмицата.

Етерични масла за по-здрава и по-гъста коса

Смесете 3 капки лавандулово олио, 3 капки олио от розмарин, 2 капки масло от мащерка и 2 капки масло от кедър. Прибавете масло от жожоба и натрийте микстурата в скалпа си.

Белтъци за по-здрав косъм

Белтъкът и чудесен източник на протеини, които са от особена важност за това косата да расте бързо и за да е гъста. Освен това има лечебни свойство, помагащи на косата на изглежда по-мека и по-блестяща. Просто чукнете няколко белтъка върху косата и оставете да известно време. След това измийте с хладка вода.

Забравете за сешоара

Намалете колкото се може повече използването на сешоар. Топлата струя не е приятел на здрава коса. Ако не искате цъфтящи краища, което изтънява косата, тогава забравете за изкуственото сушене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X