Напишете дума/думи за търсене

Отгледайте си коса за нула време

Доста от нас не може да си представят женствеността без дълга коса. Аз не съм от тая порода мацки, защото нямам точно този мадамски фетиш. Макар че от време на време изпадам във вихрушката на фризьорското въображение, което ме отвява в друга реалност, гледайки билбордове на модели, развяващи разкошни прически. Та се замислих какво може да забърза темповете на растежа на един от атрибутите на женствеността ни. Ето до какви трикове се добрах.

Фолиева киселина (витамин В9)

Ако искате косата и ноктите ви да се удължат за кратко време, приемайте фолиева киселина. Ако не ви се нрави идеята да си я набавяте под формата на таблетки, включете в менюто храни, които са богати на този витамин. Лимоните, портокалите и листните зеленчуци, особено спанакът, са приказни източници на фолиева киселина, известна още като витамин В9.

Пийте вода
Колкото повече вода на ден консумирате, толкова по-здрава ще бъде косата ви. Да не говорим, че добрата хидратация е дар не само за нея, но и за цялото ви тяло.

Стойте настрана от топлото
Дори и да се изкушавате да посягате често към сешоара, помислете отново. Винаги когато имате възможност, оставяйте косата да изсъхне сама. Не я тормозете често с преса или маша. С колкото по-малко жега я притеснявате, толкова по-малко ще са повредите по нея. Което пък автоматично е свързано с по-бързия и здравословен растеж.

Ключът е в протеина
Консумацията на храни, богати на протеини, помагат за порастването на косата. Протеинът е необходим за здравината и дължината й. Помните приказката, че количествените натрупвания водят до качествени изменения, нали? Пуешкото, пилешкото, рибата и сиренето са чудни източници на протеини. Освен това са вкусни.

Масажи на скалпа
Няма нужда да правите нещо супер изчанчено или да купувате скъпи уреди за масаж на скалпа. Всичко, което ви трябва, е ежедневен 5-минутен масаж с ръце. Това стимулира фоликулите и помага за растежа.

Не дърпайте косата си назад
Забравете за конската опашка, или поне не я експлоатирайте всекидневно. Непрекъснатото опъване на косата назад води до поражения в целостта й. Ако пък не може да се откажете от тази прическа, не пристягайте косата си твърде здраво.

Прекалено ресане
Решете косата си максимум 2 пъти на ден. При всяко ползване на четката и гребена се разделяме с немалко косъмчета от косата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X