Напишете дума/думи за търсене

10 странни тайни за красота

Красотата не се съдържа непременно в скъпи продукти с лъскави опаковки. Пробвайте да си я набавите по старите изпитани рецепти – с подръчни средства.

Тайна 1
Спасете се от пърхота с помощта на аспирин. Ацетилсалициловата киселина ще отдели мъртвите кожни клетки и ще укрепи жизнената тъкан на скалпа. Неслучайно това вещество а активен компонент в много шампоани против пърхот. Най-ефикасната рецепта предлага да разтворим 10–12 аспирина в чаша топла вода, да нанесем получения разтвор на измита, влажна коса и леко да масажираме. След това да измием добре косата и да нанесем балсам.

Тайна 2
Можете да се справите с мазните корени на косата с помощта на бебешка пудра. Вземете четка нанесете малко пудра в корените на косата, за да ликвидирате излишното омазняване.

Тайна 3
Излекувайте пъпките с паста за зъби. Просто нанесете за 15 мин малко количество паста върху пъпката и ще ускорите заздравяването, тъй като ментолът свива порите, а пастата „оъбира“ излишния себум. Ментата, която се съдържа в повечето пасти за зъби, освежава кожата и предотвратява разпространението на пъпките.

Тайна 4
За да постигнете сияен цвят на кожата, смесете бронзираща пудра с лосион за тяло. Ефектът ще е, като че ли току-що сте се завърнали от лятната си ваканция.

Тайна 5
Вместо мляко за сваляне на грима от очите, използвайте зехтин – освен че ще почистите добре кожата, ще я овлажните и подхраните. Зехтинът е добър вариант за цялото тяло, ако ви е свършил лосионът.

Тайна 6
За бели зъби яжте ягоди. В този плод се съдържа ябълкова киселина, която е натурално средство против зъбни налепи.

Тайна 7
Направете си скраб за крака с едра морска сол. Освен че почиства идеално кожата, тя подхранва и снема стреса.

Тайна 8
За бляскава коса и при слънчево изгаряне използвайте оцет. Разредете го с вода 3:1 в полза на водата и след това изплакнете косата или го нанесете на кожата. След няколко минути отмийте добре.

Тайна 9
Съхранявайте лака за нокти в хладилника – така ще може да го използвате по-дълго.

Тайна 10
Не се къпете с хладка вода. Може да се облеете с нея накрая, след като сте отмили с топла вода бактериите и себума.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X