Напишете дума/думи за търсене

Защо никога няма да кажа на приятелите си това

Аз съм онзи приятел, който казва, че изглеждаш прилично дори когато не си в най-добрата си форма.
Но също съм онзи приятел, който ти казва, че имаш спанак между зъбите или тоалетна хартия, която се е залепила за обувката ти.

Ако зависи от мен, никога няма да позволя на други хора да смущават, унижават и да карат приятелите ми да се чувстват засрамени.
Наречете го отживелица, но аз винаги съм лоялна към тези, които обичам.

Но когато става дума да кажа на приятелите си, че не изглеждат добре, си държа езика зад зъбите. Разчитам на тяхната сензитивност, за да разберат посланието на мълчанието ми.
В крайна сметка, откога да кажеш на някого, че изглежда като битник, помага за нещо? И кой казва, че моите преценки за това как изглеждаш ще те накарат да промениш нещо у себе си?
Предпочитам да бъда любезен човек и да помогна на приятелите си да се чувстват по-комфортно в кожата си, вместо да ги разкъсвам с критиките си за външния им вид.
Не знам във вашите светове как е, но когато обичам някого, той автоматично става красив в моите очи и това е наистина важното.

Обичам приятелите си такива, каквито са. Дори и с разрошена и мазна коса, с изцапана физиономия, с косми по лицата или подмишниците, с шкембетата, с плоските кореми, с големи дупета или с малки цици. Обичам приятелите си. Точка. Така че искам те да се чувстват в мир със света и със себе си. Освен това искам те да се усещат толкова комфортно с мен, че да бъдат себе си.
Всички имаме лоши дни за телата си и уважавам това.
До един се гледаме в огледалото и критикуваме недостатъците си доста по-дълго, отколкото сме склонни да си признаем. 

Затова вместо да кажете на приятелите си, че не изглеждат „добре“, кажете им какво означават за вас.
В края на краищата, нашите приятели са красиви хора, дори ако имат мръсно под ноктите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X