Напишете дума/думи за търсене

Защо приятелствата, които създаваме в офиса, са суперценни

Около 70% от работещите казват, че приятелите в работна среда са важен фактор за щастливия трудов живот. Този вид приятелство идва с много бонуси в и извън офиса.

Кои са причините, поради които служебните приятелства са толкова важни за всички нас?

Правят ни по-щастливи и по-мотивирани

Наличието на приятел в работата повишава щастието. Добре е за цялостното ни благополучие и ни накара да се чувстваме по-малко стресирани. Ако трябва да поставим икономическа цена на тези видове връзки от гледна точка на щастие и доволство, да имаш работни приятели е същото като да печелиш 100 000 лева повече всяка година.
Ако работим в положителна и приятелска среда, където се разбираме с хората около нас, се чувстваме по-ангажирани, съсредоточени и мотивирани.

Помагат ни да увеличим производителността си

Проучване установи, че хората, които имат приятел в офиса, имат 43% по-голяма вероятност да получат похвали за работата си. Ако създадете силни връзки с колегите от службата, това ще окаже много положително влияние върху вашата производителност, тъй като ще работите по-ефективно с тях.

Дават ни насоки

Винаги може да получим насоки от колеги, но най-добрият и най-честен съвет винаги ще идва от нашите приятели. Те се чувстват достатъчно комфортно, за да ни критикуват позитивно, а пък и ние ще понесем по-добре хокането.
Ако са по-опитни от нас, ще ни дадат съвет как да се справим по-добре и как да подобрим представянето си.

Познават истинските нас

Ако работим на пълен работен ден, ще прекарваме много време с тях. Те са ни виждали в най-добрите и в най-лошите ни състояния. Знаят как празнуваме щастието и как реагираме на стреса. Споделяме дори някои от най-дълбоките си тайни с тях, тъй като те са там, когато нещата се случват.

Може да се поставим на тяхно място

Ние познаваме техните неудобства в работата и те са наясно с нашите служебни проблеми. Занимаваме се с едни и същи хора всеки ден и почти имаме една и съща рутина. Никой няма да разбере нашите вътрешни борби по-добре от тях.

Необходими са, ако искате успешна кариера
Приятелството на работа повишава настроението и дава емоционалната и психологическата подкрепа да се справим със задълженията си. Това ще ни накара да се чувстваме по-удобно и готови да направим всичко възможно, за да успеем в кариерата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X