Напишете дума/думи за търсене

7 упражнения за плосък корем, които може да правим и докато седим

Наближава лято и всички панически се чудим как точно да влезем най-бързо във форма. За някои фитнеса не е опция, за други пък спирането на определени храни граничи с кощунство.

Как бързо да залепим корема за гърба, без да се потим излишно в спортните зали, съветват спортните специалисти на Bright Side.

Вижте тези 7 упражнения, които може да правите, докато гледате любимия си сериал.

Загрейте

Преди да започнете дори с 5-минутни упражнения, добре е тялото да е добре загряло.

1. Седнете на ръба на стол и сложете ръцете на колената.

2. Бавно се наклонете назад, за да съкратите коремните мускули. Старайте се да държите гърба прав. Може да докосвате с гърба облегалката, но не се отпускайте.

3. Бавн осе върнете в изходна позиция. Направете 10-12 повторения.

Усучете тялото

1. Сгънете ръцете и ги сложете зад главата.

2. Въртете горната част надясно. Дръжте краката и таза напред и неподвижни. Задръжте 3 секунди и обърнете посоката. Направете по 10 повторения за всяка страна.

Наведете се напред

1. Сложете ръцете зад главата, преплетете пръстите.

2. Бавно се наведете напред и след това назад. Направете 15 повторения.

Издърпайте коленете към гръдния кош

1. Седнете достатъчно удобно на стола. Издърпайте едното коляно към гърдите и останете в тази позиция 3 секунди. Върнете се на стартова позиция и повторете същото с другия крак. Направете 15 повторения за всеки крайник.

Вдигнете коленете към гърдите и след това изпънете крака

Наклонете се към облегалката, съберете краката един до друг. Сгънете коленете към гръдния кош. Задръжте 3 секунди. След това опънете краката във въздуха. Задръжте още 3 секунди. Повторете това упражнение 10 пъти.

Сгънете колената

1. Сгънете коленете и ги приберете към гърдите. Започнете движения по часовниковата стрелка. После в обратната посока. Направете по 10 повторения в двете посоки.

Ножици

1. Облегнете се на стола и хванете двете страни на стола с ръце. Опънете краката и ги повдигнете от земята. Започнете за правите движения ала ножица. Правете това упражнение в продължение на 11 мин.

Няколко съвета

За да отслабнете по-бързо, внимавайте с приема на калории.

Хранителният ви режим трябва да е балансиран – половината ви прием за деня трябва да е съставен от въглехидрати, 30 процента са за протеините и 20 процента за мазнините.

Продуктите, които съдържат омега-3 мастни киселини, удължават чувството за ситост. Такива се намират в маслините, фъстъченото масло, пуйката, пъстървата и авокадо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X