Напишете дума/думи за търсене

Искате плосък корем? Пийте това

Ако все се чудите как да се отървете от няколкото досадни килограма в повече, то тогава запознайте се с този еликсир. Само за две седмици тлъстините на корема са изчезнали, но има още 7 фантастични причини да включите в менюто си кокосовата вода.

8. По-бързо отслабване

Кокосовата вода е натурална нискокалорична напитка, която ви кара да се чувствате заситите за по-дълго време. Пийте по една чаша от това питие преди хранене.

7. Хидратира тялото

Кокосовата вода помага за възстановяването на енергията и поддържа оптималния баланс на течности в организма. Широко използвана от атлети преди, по време и след тренировка.

6. Край на проблемите с храносмилането

Заради високата си концентрация на фибри, кокосовата вода помага на храносмилането. Световната здравна организация дори препоръчва кокосовата вода при лечение на детска диария.

5. Стабилизира кръвното налягане

Намалява систоличното кръвно налягане със 71 процента и диастоличното с 29 процента. %.

4. Блестяща и гладка кожа

Чудесен източник на антиоксиданти, кокосовата вода извежда токсините от организма и снабдява с нутриенти. Може да я нанасяте всеки ден върху лицето. Помаза за почистването на кожата.

3. Стопира променливите настроения и спъва стреса

Съдържа букет от витамини, сред които и тези от група В. Те помагат за редуцирането на стреса и предпазва от рязка смяна на настроението. Магнезият в нея увеличава производството на серотонин, дефицитът на който може да предизвика депресия.

2. Чудесно лекарство против махмурлук

Кокосовата вода помага за хидратирането на тялото след среднощния запой. В нея има 95 процента чиста вода, което я прави най-доброто лекарство за възстановяване на водния баланс.

1. Забавя процесите на стареене

Натурален източник на цитокинини – растителни хормони, които вършат чудеса за здравето. Не само че възпрепятстват стареенето, но и намаляват риска от развитие на старчески болести, като рак и тромбоза.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X