Напишете дума/думи за търсене

Пресдиета за плосък корем

Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват и да класират диети в класацията, свързана с тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са: леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

предимства

не броите калориите

често се похапва

недостатъци

не е подходяща за хора, алергични към глутен

приготвянето на храната е пипкаво

Tип: балансирана

Цел: загуба на тегло, плосък стомах

Твърдението: Ще свалите около 5 кг стомашна мазнина за 2 седмици

Теорията: Пресдиетата е базирана на 12 хранителни класа, които ни снабдяват с витамини, минерали и фибри необходими за правилното действие на организма. Едновременно с това активизира растежа на мускулите и помага за изгарянето на мазнините. Яденето 6 пъти на ден поддържа енергийните нива високо, а гладът под контрол. Менюто задължава да се приемат протеини на всяко хранене, тъй като те засищат за по-дълго време отколкото въглехидратите, подтикват мускулите към растеж и ускоряват изгарянето на тлъстините.

Как работи

Пресдиетата е предвидена с времетраене 6 седмици, като ядете по 6 пъти на ден. Не броите калориите. Обичайно имате лека закуска 2 часа преди обяд, преди вечеря и още една след вечерята. Менюто изобилства от бадеми, боб, спанак, овесени ядки, яйца, малини, зехтин, пълнозърнести храни. Имате право на едно „мошеническо хранене” в седмицата, при което може да консумирате каквото си поискате. Важно е да се правят упражнения.

Съществуват ли рискове за здравето

Добра е за сърдечното здраве. Държи под контрол холестерола и кръвното налягане. Но ако имате сърдечно заболяване, консултирайте се с кардиолог. Някои диетолози я препоръчват като превенция срещу развитието на диабет.

Има ли препоръчителни хранителни добавки

Никога не е излишно, ако се доверите на мултивитамините. Най-подходящи са тези, които съдържат витамините В6 и В12, както и хром, който помага за изграждането на мускулатурата.

Лесна ли е за спазване

Ако не ви пречи, че ще се храните 6 пъти на ден, тази диета е фасулска работа. Единственото по-неудобно нещо, свързано с нея, са някои ястия, които изискват по-продължително време за приготвяне.

Ситост

Няма да изпитвате глад. Месните храни, с които ще се храните, са достатъчно, за да ви държат сити. Освен това не броите калориите.

Скъпа ли е

Не е по-финансово натоварваща от всяка друга диета. Приблизителната цена на седмица за меню, съобразено с Пресдиетата, е 50 лева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X