Напишете дума/думи за търсене

Хранене за плосък корем

За стройно и красиво тяло не е достатъчно само да спортувате редовно. Не по-малко важно, според диетолозите, е здравословното и балансирано меню. Ако искате през лятото да не гълтате корема, когато облечете секси дреха, трябва да забравите за някои продукти – или поне силно да ограничите консумацията им.

Първото и най-важно условие за плосък корем е в менюто ви да присъстват достатъчно протеини, фибри и здравословни мазнини. Винаги включвайте към основното ястие салата, консумирайте редовно нерафинирани растителни масла (зехтин, шарлан и др.), авокадо, морска риба.

Диетолозите препоръчват да забравите за топените сирена и изварата с добавки, тъй като тези продукти съдействат за натрупване на мазнини около талията. Известни вредители са сладките газирани напитки с високо съдържание на фруктоза и изкуствени оцветители.

Хлебните изделия също са враг на плоския корем –забравете за тестените закуски, избирайте пълнозърнест или ръжен хляб, най-добре с квас.

Намалете аклохолните напитки, както и колбасите и всякакъв тип пушени меса. И най-важното – пийте поне 1,5 литра негазирана вода дневно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X