Напишете дума/думи за търсене

Как да пречистим организма с народна медицина (+рецепти)

Пролетта е моментът да се отървем от всички натрупани отрови. Много подходящи за този сезон са различни детоксикиращи диети, но основната цел не е толкова загуба на килограми, колкото - изхвърляне на вредни вещества. Народните лечители и източната медицина ни предлагат разнообразни методи за пречистване.

Внимание!

Пречистването на организма трябва да се практикува единствено след консултация с лекар. Много полезно за едни, то може да се окаже опасно за други. Имайте предвид, че много от описаните процедури не се препоръчва при хора с диабет, проблеми с бъбреците, язви и гастрити, както и хемороиди.

Синуси

Според йога пречистването на синусите трябва да се прави редовно. Практиката се нарича Джала нети и се състои в наливане на вода с телесна температура, в която е разтворена сол, в едната ноздра, докато водата потече от другата. Ако това ви се струва сложно за изпълнение може течността да се смърква с едната ноздра и след това да се изплюва през устата.

Известният хомеопат и лечител д-р Михайлов препоръчва метод за прочистване с мед, който да се изпълнява в продължение поне на една седмица. От леко захаросан пчелен мед се правят две топчета с големина като грахово зърно, които се поставят в ноздрите. Трябва да легнем по гръб с глава, наведена максимално назад, за да може медът да се разтопи и стече в гърлото. След това трябва да бъде изплют.

Уста

Измиването на зъбите сутрин съвсем не е достатъчно, за да почистим устата си. Учителят по йога и здравословен начин на живот Алексей Скворцов от център “Дар” препоръчва всеки ден на гладно да се “жабури” с една супена лъжица шарлан в продължение на 15-20 минути. Студено пресовано слъчогледово олио променя консистенцията и цвета си и когато го изплюете, трябва да бъде бяло. Много важно е да не се поглъща нито капка, а след това да си измиете старателно зъбите, както и езика, защото олиото е извлякло токсини и вече е вредно.

Бели дробове

Идеален ефект за отстраняване на слузестите натрупвания в белите дробове, но също така и в носоглътката и синусите има хрянът. Рецептата е на народния лечител Петър Димков и гласи: към 150 г настърган хрян, се добавя сокът от 2-3 изцедени лимона. Приема се по половин чаена лъжичка на гладно.

Черен дроб

За процедурата учителят по йога Алексей Скворцов съветва да се подготвите предварително с няколко дни разтоварваща диета без животински продукти и с вземане на топли вани. За самата процедура са ви нужни 150-300 мл зехтин и същото количество изцеден лимонов сок. Зехтинът се затопля до телесна температура. Към седем часа вечерта изпивате три супени лъжици зехтин, след това три супени лъжици лимон. И на интервал от 15 минути приемате това количество, докато изпиете всичко. През това време трябва да лежите, добре завити и с топла бутилка вода или грейка поставена върху черния дроб. Ефектът се проявява още след няколко часа. Захранването след прочистването е изключително важно и трябва да става постепенно. Първите дни след процедурата е добре да сте само на сурови зеленчуци.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X