Напишете дума/думи за търсене

Пречистване на кръвта в домашни условия (рецепта)

Кръвта е „течната тъкан” на нашия организъм, която изпълнява куп важни функции: дишане, хранене, изхвърляне на преработените вещества. Тя е и основният преносител на хормоните, от нея зависи киселинно-алкалния баланс и постоянната температура на тялото. Кръвта ни предпазва от различните чужди агенти – микроби, вируси, бактерии. На практика от нея зависи състоянието на сърдечносъдовата система. По състав лимфата е близка до кръвта, а главните й функции са хранителна и защитна. При увеличаване на лимфния поток, се засилва процеса на обмяната на веществата. Пречистването на кръвта и лимфата от токсините и шлаките поне два пъти годишно е условие да поддържаме организма си в отлична форма.

Рецептата: Вземете 2 кг цвекло, 2 кг моркови, 2 кг нар, 2 кг боровинки, 2 кг лимони, мед (на вкус). От всеки продукт по отделно изцедете сок, след което ги смесете. Сокът от цвекло пригответе 3 – 4 часа преди смесването, затворете го в бутилка и го оставете в хладилника. След като изсипете в стъклен съд всички сокове, подправете с мед, затворете плътно и съхранявайте в хладилник. Консумирайте всеки ден на гладно по 50 мл от течността, разредена с топла вода, в продължение на десет дни, след което направете пет дни почивка. После продължете в същата дозировка още пет дни.

Още една рецепта, изпълнима в домашни условия, е да приемате три пъти на ден по два грама джинджифил на прах, комбиниран с плодове на черница (може и от сладко) и сок от бъз, както и ежедневно да са консумира чесън. За по-добър ефект добавете в менюто си френско грозде, арония и киселец.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X