Напишете дума/думи за търсене

5 храни за сияещи кожа и коса

Не позволявайте сухото време да отнеме от кожата и косата ви техния блясък. Потърсете в кухнята си моркови, тиквени семки, ананас и още нещо, за да подобрите външния си вид.

Моркови
Морковите съдържат високо количество бета-каротин. Той е известен антиоксидант и провитамин на витамин А, който подпомага дейността на имунната система. Важен е за поддържането здравето на кожата, зрението, имунната система, женските и мъжки полови органи, метаболизма на костите, кръвообразуването и предпазва цялото тялото от оксидация. Тъй като бета каротинът се превръща във витамин А, казваме, че е от съществено значение за поддържането на сияйна и красива кожа. Той предпазва от преждевременно стареене, намалява уврежданията, причинени от слънчевите лъчи и ултравиолетовата светлина, намалява чувствителността на кожата към слънцето, помага да се предотвратят някои кожни проблеми и такива на косата.

Тиквени семки
Те са отличен източник на цинк, сяра и витамин А. Цинкът е любимата съставка на красивата и здрава коса. Витамин С, Е и К, които също се намират в тиквените семки, са мощен антиоксидантен комплекс, благодарение на който клетките стареят по-бавно и външният вид остава свеж по-дълго.

Зеленолистни зеленчуци
Не забравяйте да консумирате постоянно „козметични храни“ с високо съдържание на силициев диоксид Такива са зеленолистните зеленчуци – спанак, киселец, рукола и т.н. Те са отлични източници на витамини А, В, С и цинк. Това са всички необходими хранителни вещества за регенерация и поддържане на здрава коса, кожа и нокти.

Ананас
Той насърчава ефективното храносмилане, от което зависи меката красива кожа. Ананасът също е с високо съдържание на витамин С, който помага за образуването на колаген - протеин, от който зависи регенерацията на кожата.

Сьомга
Високото съдържание на омега-3 мастни киселини в сьомгата е причината тя да се препоръчва, ако искате да подобрите здравината и блясъка на косата си, да хидратирате отвътре кожата и да укрепите ноктите благодарение на витамин B12.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X