Напишете дума/думи за търсене

Премахнете тези навици и кожата ви ще сияе

Много жени си мислят, че като си купят скъп крем за лице, и са решени всичките им проблеми с кожата. А кожата има нужда от много повече. Ето кои са лошите навици, които е необходимо да изкореним, ако искаме лицето ни да грее и дълго да ни радва от огледалото.

Не пипайте лицето си с мръсни ръце

Когато докоснете лицето си, всичко, което е на ръцете ви, се прехвърля върху кожата. Мийте ги редовно и най-добре си създайте навик да не пипате лицето си, когато сте навън. Внимавайте и с мобилния си телефон – почиствайте го редовно, защото той постоянно се опира в кожата ви.

Не изстисквайте сами пъпките си

Разбира се, че не може да ходите на дерматолог за всяка пъпка, но е добре да я оставите сама да засъхне, вместо да я изстисквате. Защото по този начин вие предизвиквате появата на още повече пъпки. Добре е веднъж месечно да посещавате козметик, който да почиства лицето ви.

Не оставяйте грима през нощта

Натрупването на грим може сериозно да запуши порите, което с течение на времето може да доведе до акне. По-лошото е, че оставянето на грима ви през нощта не позволява на кожата да се регенерира. Кожата ви издържа на оксидативен стрес през целия ден и получените свободни радикали ще нанесат щети, ако не се неутрализират. Така че почиствайте грима всяка вечер и нанасяйте антиоксиданти продукти, за да поддържате клетките на кожата здрави.

Не ексфолирайте с груби съставки

За разлика от мазолите и грапавите петна по краката, които изискват трудни процедури като пемза или скраб, лицето ви изисква по-нежен подход. Избягвайте продукти, които съдържат утежняващи съставки като захар, сол или смлени кайсиеви ядки, които може да причинят разкъсани капиляри, дразнене и да доведат до увеличаване на размера на порите. Вместо това помислете за използването на тоник с алфа хидрокси киселини.

Не използвайте токсични продукти за коса

Косата ви също се намира постоянно около кожата ви. Всичко, с което я пръскате, попада и върху лицето ви, затова внимавайте, избирайте щадящи продукти.

Не търкайте очите си

Когато сте уморени, няма как да не търкате очи. Въпреки това кожата под и около окото ви е много чувствителна. Освен това не произвежда мазнини. Така че, когато търкате, вие разтягате тази кожа, което може да доведе до образуване на фини бръчки.

Не забравяйте да почиствате четките си за грим

Гримът, особено гримът с пудра, може бързо да се натрупа във вашата четка. Оставянето му да се задържи твърде дълго може да доведе до образуване на бактерии. Създайте си редовен навик да почиствате четката си с топла вода и капка нежен, нетоксичен шампоан. Ще се изумите от количеството грим, което ще падне от нея.

Не избягвайте маслата

Има често срещано погрешно схващане, че продуктите за лице, направени с масла, ще запушат порите, ще направят кожата по-мазна или ще раздразнят чувствителната кожа. Този мит е развенчан от науката. Може спокойно да ползвате продукти с кокосово и арганово масло, жожоба и таману.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X