Напишете дума/думи за търсене

Кое масло помага срещу тъмни кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите обичайно са знак за недостиг на сън, стрес, алергии или болести.

Въпреки това много хора имат тъмни кръгове под очите си постоянно, дори и да са добре отпочинали и да нямат никакви здравословни проблеми. Това може да се случи, когато кожата под очите е по-тънка, което прави кръвоносните съдове по-видими. По-тънката кожа също може да загуби по-лесно влагата и да се дехидратира.

Кое е най-доброто масло срещу тъмни кръгове под очите?

Бадемовото масло е това, което може да помогне за изсветляване на тъмните кръгове под очите и намаляване на подпухналостта. Това се дължи на неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Бадемовото масло съдържа ретинол, витамин Е и витамин К, които могат да поддържат нежната кожа под очите ви гладка, без да я дразнят. Тези естествени съставки могат също да помогнат за свиване на разширените кръвоносни съдове, които причиняват промяната в цвета.

Как да използвате бадемовото масло срещу тъмни кръгове

Ако решите да използвате бадемово масло за тъмни кръгове, купете висококачествено масло. То трябва да е чисто и студено пресовано и за предпочитане органично.

Първо измийте ръцете си със сапун и вода. След това измийте лицето си с ежедневния си почистващ препарат и внимателно масажирайте малко количество бадемово масло в областта под очите. Масажът спомага за увеличаване на кръвообращението. За най-добри резултати правете това вечер и оставяйте маслото да престои цялата нощ. Измийте на сутринта.

За да видите резултати, ще трябва да използвате бадемово масло всяка нощ в продължение на поне няколко седмици. Може да отнеме известно време, за да видите резултатите, но те ще дойдат.

В комбинация с други средства

Бадемовото масло може да бъде по-ефективно при лечение на тъмни кръгове под очите, ако се използва заедно с други средства.

Комбинирането на бадемово масло с мед например може да помогне за повишаване на неговата ефективност благодарение на противовъзпалителните ефекти на меда.

За целта смесете чаена лъжичка мед с четири до пет капки бадемово масло. Масажирайте в тъмните кръгове под очите преди лягане.

Суровият, непреработен, органичен мед е най-подходящ.

Маслото от авокадо е друг отличен вариант, който може да се използва в комбинация с бадемово масло. Авокадото съдържа редица различни хранителни вещества, които са полезни за здравето на кожата, включително витамин Е. Има и доказателства, че те могат да подобрят зарастването на рани.

Смесете две капки масло от авокадо с четири капки бадемово масло и го нанесете върху тъмните кръгове под очите. Измийте го на следващата сутрин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X