Напишете дума/думи за търсене

Защо трябва да слагаме слънцезащитен крем и на закрито

Повечето от нас колко е важно да слагаме слънцезащитен крем през летните месеци, но общата заблуда е, че това е необходимо, само когато сме навън и в природата. Ще се учудите, но дори да прекарате целия си ден в офиса, носенето на слънцезащита е задължително, ако искате да предпазите кожата си. Може да избирате и продукти, които съдържат слънцезащита, за да не се налага да нанасяте твърде много слоеве козметика. Има такива кремове, серуми и фон дьо тени.

Слънцезащитният крем има много предимства за кожата, дори когато сте в затворени пространства. Той е чудесен за предотвратяване на увреждане на кожата, бръчки и тъмни петна. Но най-изненадващо е, че е фантастично средство за защита от екраните на нашите компютри и телефони.

Оказва се, че телевизионните, компютърните и телефонните дисплеи са наистина лоши за кожата и се нуждаем от допълнителна защита, защото използваме твърде много използваме тези уреди.

Слънцето излъчва два различни вида лъчи:
UVA лъчи, които увреждат кожата и могат да причинят карцином, и
UVB лъчи, които причиняват слънчеви изгаряния.

И двата лъча създават краткосрочни и дългосрочни увреждания на кожата като изгаряния, тъмни петна, фини линии, мелазма, рак на кожата и преждевременно стареене. Слънцезащитният крем може да попречи на някое от тези неща да се случат. Технологичните екрани обаче излъчват друг фин лъч, който допринася за други кожни проблеми, които често остават незабелязани.

Синята светлина, известна като светещата светлина от екраните на вашия телефон и компютър, има силно енергийна видима светлина (иначе известна като HEV). Тази светлина може да увреди лицето доста сериозно и да доведе до сухота, дразнене, зачервяване и ранни признаци на стареене. Освен това може да накара кожата да стане по-чувствителна и податлива на акне.

Докато синята светлина от екраните не причинява незабавни щети, тя може да го направи с течение на времето. Един от най-добрите начини да се предотврати това е чрез носене на слънцезащита ежедневно. Това е добра идея, тъй като винаги сме залепени за екрана по време на работа, забавление или социализация.

Когато избирате слънцезащитния си крем, важно е да изберете такъв, който има поне SPF 30 и е широкоспектърен. Ако не виждате тези думи, слънцезащитният крем е неефективен, за да помогне на кожата да получи защитата, от която се нуждае. Не купувайте козметика с над SPF 50 - няма да е по-ефективна, само по-скъпа.

Ако бюрото ви е в близост до прозорец, задължително слагайте слънцезащитен крем всеки ден.
Прозорците блокират UVB лъчите, но те не вършат толкова добра работа при блокирането на UVA лъчи. Тези UVA лъчи са опасни, тъй като проникват по-дълбоко в кожата и причиняват по-сериозни щети като карцином. Така че колкото повече време прекарвате през монитора и то в близост до прозорците, толкова повече слънцезащитен крем трябва да прилагате.
Слънцезащитните кремове на минерална основа са най-добрият вид за ползване, за да предпазите кожата си от всички ежедневни опасности. Не забравяйте да купувате само тези, които имат най-малко слънцезащитен фактор 30 и са широкоспектърни.
Нанесете го върху прясно измита кожа сутрин, в случай че не ползвате грим. Ако слагате грим, мястото на слънцезащитата е точно преди фон дьо тена.

Да си припомним още веднъж най-важните пет причини, поради които прилагането на слънцезащитен крем трябва да бъде ежедневен навик през цялата година:

Той предпазва кожата ви от UV лъчи: Изчерпването на озоновия слой увеличава риска от увреждане на слънцето от вредните UV лъчи. Слънцезащитният крем блокира тези лъчи, като значително намалява вероятността от слънчево изгаряне.Той намалява риска от рак на кожата ви: Ракът на кожата е най-честата форма на рак в някои държави. Според Центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ през 2013 г. 71 943 души са били диагностицирани с меланоми на кожата, а 9 394 от тези случаи са били фатални. Прилагайки слънцезащитен крем всеки ден, вие намалявате риска от заразяване с рак на кожата наполовина.Предотвратява преждевременното стареене на кожата: увреждането на слънцето от UV лъчи причинява фотостареене на кожата, което се характеризира с лош вид, обезцветяване и разграждане на колагена, което пък допринася за образуване на бръчки. Проучванията показват, че хората под 55-годишна възраст, които прилагат слънцезащитен крем редовно, имат 24 % по-малък шанс да развият тези признаци на стареене от другите.Помага за поддържане на равномерен тон на кожата: Слънцезащитният крем помага за предотвратяване на обезцветяването и тъмните петна от увреждане на слънцето, като ви помага да поддържате по-гладък и равномерен тон на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X