Напишете дума/думи за търсене

Как да подмладим ръцете

Прекарваме тонове време и харчим една камара пари, за да запазим кожата на лицето си по-дълго млада, но често низвергваме тази на ръцете си, да не говорим пък за епитела на врата. Истината е, че ръцете също може да издадат реалната ни възраст и пази, Боже, понякога прибавят допълнително годинки към ЕГН-то ни.

Мажете се със слънцезащитен крем

В студ и в пек не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем. По-малко от фактор 15 не ви върши работа. Дори и небето да е задръстено от облаци, имайте предвид, че слънцето дебне зад тях доста ефективно. Ръцете ви ще благодарят, ако изпъдите УВ нарушителите, които създават бъркотия за кожата ви.

Използвайте меки сапуни и шампоани

Антибактериалният сапун е чудесен приятел за чистотата на ръцете ви, но той съдържа ужасяващи химикали. Избягвайте и шампоани със сяра, които изсушават не само скалпа и косата, но и ръцете. Шампоаните за боядисани коси са с най-меко действие. Дори и да не изменяте на натуралния си цвят, винаги може да поканите при козметиката си именно тези щадящи препарати за отмиване.

Овлажнявайте за максимална мекота

Мажете ръцете си с лосион веднага след душ или тренировка във фитнеса. Едно флаконче с овлажняващ крем винаги има място в банята или около мивката. Веднъж в месеца намажете ръцете си с вазелин и ги пъхнете в памучни ръкавици преди да заспите. На другата сутрин ще се събудите с далеч по-млади ръце.

Замаскирайте или избелете старческите петна

Ако вече са започнали да се появяват издайнически кафяви петна върху кожата на ръцете ви, по-добре не използвайте избелващи препарати, за да прикриете тяхното съществуване. Те могат да причинят дългосрочни поразии – от изтъняване на кожата до високо кръвно налягане. Гласувайте доверие на лимоновия или доматен сок. Те наистина си знаят работата. Ако имате нужда да се отървете от веднъж завинаги от тях, тогава посетете кадърен дерматолог, който с лазер или химическо избелване ще ви почисти натрупаните годинки върху ръцете.

Носете ръкавици

Независимо дали чистите дома си с абразивни препарати, плевите розите в градината, миете чинии или къпете кучето, слагайте ръкавици. През зимата не излизайте от вкъщи без чифт топли предпазители за ръцете ви. Ако шофирате, сдобийте се със специални ръкавици за волана. Прозорците на колата ви създават „парников ефект”, който прави слънчевите лъчи особено услужливи що се отнася до сдобиването със старчески петна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X