Напишете дума/думи за търсене

Да се погрижим за ръцете през есента

Знаете ли, че ако искате ръцете ви да са в добро състояние, е необходимо обезателно да носите ръкавици, ако температурата на въздуха е по-ниска от +7°C? Разбира се, много малко от нас спазват това правило, а резултатът е суха и раздразнена кожа на ръцете със загрубели участъци. За да се справите, трябва да преосмислите отношението си към ръцете в хладното време.

Миенето е най-честата процедура, на която подлагаме ръцете. Прекалено горещата (или обратно – студена) вода и агресивният алкален сапун изсушават кожата и я правят още по-уязвима на вятър и студ. Решението е да подберете меко измиващо средство и да ползвате топла вода. Най-добре изберете кремообразен сапун или гел, тъй като те почистват кожата по-нежно и деликатно. Полезни за ръцете съставки са билковите екстракти и пантенолът. Избирайте измиващи средства за ръце без аромат и цвят – за да се предпазите от раздразнения, зачервявания и алергии, причинени от изкуствените оцветители и ароматизатори.

Ако кожата е загрубяла, прилагайте скраб два пъти седмично. Вместо готов скраб, може да ползвате едра сол, захар, смляно кафе, овесени ядки, добавени към сапуна. За натурално омекотяване след отмиването пробвайте зехтин, пълномаслена сметана или масло. В хладното време нанасяйте по-често крем на ръцете, за да избегнете загрубяването на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X