Напишете дума/думи за търсене

Натурални начини за стягане кожата на лицето и на шията

Според статистика, публикувана от Международното дружество по естетична и пластична хирургия, през 2017 година 17 милиона жени са използвали ботокс, за да коригират увисналата кожа на лицето и шията си.

Макар ботоксът да е един лесен изход от стареенето за хората, които може да си го позволят, има и много естествени начини, с които да се отървете от увисналата кожа.

1. Ограничете захарта

Редовната консумация на захар провокира процес в храносмилателната система, наречен гликация. В момента гликацията се счита за водеща причина за ускореното остаряване на кожата, защото влияе на колагена и на фибрите на еластана.

Това води до по-голямо увисване на кожата и появата на бръчки. Когато премахнете захарта, производството на колаген ще бъде отново балансирано и кожата и тялото ви ще бъдат силни и хидратирани.

Максималното количество захар, което вашето тяло се нуждае, без да навреди на здравето, са 6 ч.л. дневно.

Но имайте предвид, че почти цялата храна, която ядем, може да съдържа захар, така че е важно да я избягвате със сутрешното кафе или чай.

2. Опитайте кокосово масло

Кокосовото масло е най-доброто овлажняващо средство. Благодарение на своята консистенция то запълва порите и бръчките, които са започнали да се появяват, поддържайки кожата гладка и хидратирана.

В допълнение мастните киселини, присъстващи в кокосовото масло, проникват в кожата поради ниското си молекулно тегло и защитават й естествените протеини. Кокосовото масло е много ефективно за третиране на суха кожа, предотвратяване на увисване и премахване на бръчките.

Може да нанесете малко количество кокосово масло върху кожата сутрин и да удвоите количеството през нощта точно преди лягане. Важно е да купувате само органично кокосово масло, което не е дезодорирано или третирано по някакъв начин.

Не забравяйте да овлажнявате и шията си.

3. Удвоете антиоксидантите

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и е най-силно изложена на окисляване, което означава, че се уврежда всеки ден. Храни, които са богати на антиоксиданти, може да помогнат за борбата с вредите, които окислителният стрес е причинил на кожата.

Въпреки че може да си купите овлажнител, който твърди, че е богат на антиоксиданти и може да помогне да съживите кожата си, когато става въпрос за антиоксиданти, най-добрата работа започва отвътре. Вместо да харчите огромна сума пари за скъп овлажнител, започнете да ядете храни, с които ще намалите признаците на стареене.

Опитайте да консумирате повече боровинки, грозде, ягоди, къпини, червен боб, спанак и кейл.

4. Мийте лицето си

Никога не си лягайте с грим, защото той се абсорбира през порите. Тъй като повечето козметични продукти съдържат химикали, това допълнително допринася за окислителния стрес, на който клетките са подложени ежедневно.

Важно е да използвате почистващ препарат на водна основа и след това да отмиете с малко студена вода, за да помогнете на порите да се затворят.

Не използвайте скраб за лице вечер, а почистващ препарат веднъж или два пъти седмично, за да избегнете дразнене на кожата.

Нанесете малко кокосово масло като овлажнител, след като сте почистили лицето си.

5. Бета каротин и витамин А

Комбинацията от бета каротин, който присъства в много храни, и витамин А може да предотвратят и възстановят стареенето на кожата. Доказано е, че бета каротинът блокира ултравиолетовата светлина на слънцето, която уврежда и състарява кожата, а витамин А стимулира производството на колаген и еластичните влакна.

И двата елемента присъстват в морковите, сладките картофи, зелето, спанака, пъпеша и кайсиите.

Препоръчителната дневна доза витамин А и бета каротин е 30 mg.

6. Сок от краставица

С напредването на възрастта компонентите на кожата като колаген, които насърчават твърдостта, и еластинът, който осигурява еластичност, се произвеждат с 1% по-малко всяка година след 20-годишна възраст. След това кожата бавно започва да изтънява и да провисва в областта на лицето, шията и гърдите.

Краставиците и сокът им правят чудеса, когато става дума за грижа за кожата. Те са богати на силициев диоксид, който е основен компонент за здравата кожна тъкан, и аскорбиновата киселина, която може да предотврати задържането на вода в кожата. Когато се прилагат локално, краставиците може да извлекат токсини от порите на кожата и да стегнат колагена под нея.

Вземете 1 краставица, обелете и нарежете на малки парченца. Смелете ги на сок. След това прецедете и разделете течността от пулпата. Измийте лицето си с мицеларна вода. Напоете памучен тампон в сока от краставици и нанесете върху лицето, шията и гърдите. Оставете 20 минути, или докато изсъхне. Измийте лицето си със студена вода и подсушете леко със суха кърпа. Правете това два пъти седмично.

7. Смес от сода и кокосово масло

Както кокосовото масло, така и содата за хляб имат големи предимства в борбата срещу стареене. Содата за хляб е естествена съставка, използвана за ексфолирането на кожата и отстраняване на мъртвите кожни клетки, свиване на големи пори и стимулиране производството на колаген, когато се масажира в кожата. Кокосовото масло, както стана ясно, е чудесно за овлажняване на кожата.

Чрез комбинирането на двете заедно ще можете да ексфолирате кожата, да я овлажнявате и да я масажирате. Това ще стимулира притока на кръв под кожата и ще предизвика производството на колаген.

Напълнете 1/4 буркан с кокосово масло. Добавете 3 супени лъжици сода за хляб и разбъркайте добре, докато стане паста. Сутрин масажирайте лицето и шията си с 1 ч.л. от сместа за 1-2 минути, но избягвайте деликатната област около очите. Оставете маската за 10 минути, след това измийте със студена вода. Правете това два пъти седмично.

8. Смес от яйчен белтък и мед

Белтъците и медът имат множество здравословни ползи за кожата, когато се прилагат локално. Белтъкът доказано намалява бръчките, фините линии и спъва увисването.

Медът е богат на антиоксиданти, може да премахне мръсотията и да проникне в кожата. Освен това е хигроскопичен като глицерина, което означава, че овлажнява кожата и поглъща водата от околната среда.

Към 1 белтък добавете 2 супени лъжици мед и бъркайте, докато стане на паста. Нанесете върху кожата, лицето и шията (избягвайте деликатната област около очите). Оставете за 20 минути. Измийте със студена вода и подсушете. Правете веднъж седмично.

Важно е да запомните, че стягането на увисналата кожа отнема време и усилия, но колкото и бавен да е процесът на природата, той винаги е ефективен и понякога козметичната хирургия не е отговорът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X