Напишете дума/думи за търсене

Процедури за разкрасяване с водорасли

Водораслите концентрират полезни съставки на морската вода в плазмата си – калий, йод, сяра, и са богати на аминокиселини. Алготерапията е лечебно профилактично използване на морските водорасли под формата на вани, апликации, разнообразни козметични процедури. Много от тях се правят от СПА центровете у нас, като например тези в Албена.

Вана срещу стрес и нервни проблеми

Тя се пълни с морска или минерална вода и в нея се поставя микронизиран хомогенен прах, съдържащ сухата плазма на водораслите с всичките й ценни съставки, разтворими във вода – минерали, олигоелементи, йод, витамини.
Потопено в нея, тялото се наслаждава с всичките си сетива, като се подобрява цялостното състояние на организма. Забравя се за стреса, кожата става бляскава и еластична. Вместо микронизиран прах може да се използват истински водорасли, нарязани на ситно. Според състоянието на всеки човек процедурата във ваната продължава между 10 и 20 минути. Прави се през ден. Препоръчват се около 10-15 сеанса. Ако се цели по-бърз резултат, добре е процедурите да се правят всеки ден.

Апликация за стегната кожа

Ако имате отпусната кожа, целулит или искате да се предпазите от тях, подходящи за вас са локалните апликации с водорасли с подходяща температура. С тях се подобрява и минерализацията на организма. Микронизираните водорасли се разтварят с малко вода и под формата на гъста емулсия се нанасят върху цялото тяло или на отделни части – ханша, бедрата. Тялото се покрива с фолио и се увива с термоодеяло. Апликациите се препоръчват и при остеопороза, заболяване на костната система, кожни проблеми.

Продължителността на процедурата е 15-25 мин. За постигане на добър резултат е необходимо да направите серия от 5-7.
Апликациите с микронизирани водорасли може да са с температура от 5-8 до 38-39 градуса в зависимост от целта, с която се прилагат. За борба с целулита се правят процедури с температура 38-39 градуса.

Добре е един курс да включва 6-10 апликации с продължителност от 20 минути до час. Препоръчва се няколко часа след процедурата да не се използва миещо средство, за да се запази действието на водораслите по-дълго време.
С процедурите за отслабване и срещу целулит може да се постигне намаляване на обиколката на ханша с около 4-6 см.

Продуктите с водорасли са ефикасни срещу всички симптоми на целулита – разстройство на мастния метаболизъм, задържане на мазнини, нарушена микроциркулация, кожна дегенерация и задържане на течности. Процедурите с водорасли хидратират кожата в дълбочина, тонизират я и я стягат.

Пилинг с таласоскраб

За блестяща кожа се предлага пилинг на цялото тяло с таласоскраб. Той продължава 40-50 мин. и завършва с нанасянето на подходящ таласокрем, който се втрива в кожата с леки масажни движения.

Програми за лице

За лице се предлагат програми за чувствителна кожа, за хидратация, с лифтинг ефект.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X