Напишете дума/думи за търсене

Къш, торбички!

Съгласете се, че и най-красивото лице може да бъде загрозено от провиснали торбички под очите. Как да тушираме тяхното надмощие?

Ода за съня

Липсата на сън може да захрани още повече торбичките под очите. Осем часа сън на нощ е едно от лекарствата срещу тях. Ако обичате да спите по корем или настрани, знайте, че тези позиции са първи приятели на торбичките. Те позволяват на течностите в тялото да се отичат под очите, докато спим. Не е изключено едното око да има повече багаж под себе си, това се отнася до хората, които обичат да спят наляво или надясно.

Възраст

Диетите и начинът ни на живот са част от процеса на стареене. Ако искате да забавите малко появата на бръчки и други издайници на годинките, пийте повече вода. А тези, които обичат да надигат по-големи количества алкохол, са наясно, че дехидратацията влошава още повече торбичките под очите, правейки кожата да изглежда още по-суха, тънка и набръчкана.

Харесва ви да ядете по-солени гозби, помислете отново. Те задържат водата в тялото, което допринася за подпухналия ни вид.
За да се отървете от торбичките, вкарайте повече хлорофил в хранителния си режим. Този пигмент елиминира токсините в организма, намалява възпалението и подпухнатостта и стимулира кръвообращението и снабдяването с кислород.

По-дълбока причина

Подуването на долния клепач също може да означава, че има нещо по-сериозно.
“Подпухналостта може да означава проблеми с бъбреците и то ако е видима не само в областта на очите. Ако имате необяснима подутост около глезените или пръстите, посетете нефролог.

Според китайската медицина нефункционирането правилно на вътрешните органи се изразява върху лицето. Проблемите около очите са свързани с небелансираното състояние на бъбреците, надбъбречната жлеза, черния дроб.

Кремове за очи

На пазара се предлага предостатъчно козметика, но за какви съставки трябва дасе оглеждаме следващия път, когато купуваме околоочен крем.
Ретинол или ретинил – стилумила колагена в кожата, а оттам тя става по-повдигната и стегната
Арника – тази билка действа антивъзпалително, намалява подпухнатия вид и тъмните кръгове, изсмуква застоялата течност под очите
Витамин С – вижда сметката на бръчките, помага за синтеза на колагена в кожата
Витамин Е – действа антивъзпалително и антиокислително
Кофеин – намалява възпалението и задържането на водата
Хиалуронова киселина – намира се в човешкото тяло и естествено увеличава хидратацията на кожата, подобрява нейната еластичност, засилва синтеза на колаген и подхранва растежа на клетките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X