Напишете дума/думи за търсене

Какво е нужно, за да имаме здрави бъбреци

Със сигурност не прекарваме часове в чудене как да поддържаме в добро здраве бъбреците си, но може би не е късно да променим отношението си към тези важни органи. Те работят наистина здраво, за да филтрират отпадъците на нашия организъм. Как да се погрижим за тях?

Наблюдавайте кръвното налягане

Бъбреците произвеждат ренин – ензим, който помага за контрола на кръвното налягане. Ако стойностите му изведнъж започнат на изглеждат смахнати, може да е индикация за това, че бъбреците ви не работят правилно.

Намалете приема на сол

Твърде много сол може да причини хиляди проблеми на тялото. Може да засегне бъбреците, затова намалете консумацията на натрий. Избягвайте доколкото можете продуктите на веригите за бързо хранене, защото те съдържат твърде много сол.

Не предозирайте с протеини

Твърде много протеини може да е проблем за бъбреците. Храни, които съдържат повече белтъчини, са месото, бобовите растения, млечните продукти и яйцата. Така че, когато решите да минете на специален хранителен режим, имайте предвид, че твърде многото протеини товарят бъбреците ви излишно.

Яжте киноа

Минералите, които се съдържат в киноата, помагат на филтриращата система на бъбреците ни. Освен това е богата на фосфор, манган и магнезий – минерали, които намаляват подуването на корема по време на цикъл. В тази зърнена култура съдържа и много калий, който помага срещу задържането на вода от организма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X