Напишете дума/думи за търсене

10 сигнала, че бъбреците не работят нормално

Всеки ден през мозъка ни минават тонове информация, а телата ни извършват хиляди действия. Забързаното ежедневие много лесно може да притъпи сетивата ни и да пропуснем, когато тялото ни сигнализира за някаква нередност.

За съжаление понякога разбираме, че то страда, когато е прекалено късно.

Как да не пропуснем сигналите, които сигнализират за недобре работещите бъбреци.

Проблеми със съня

Ако бъбреците не работят добре, това означава, че токсините не може да се изведат от тялото чрез урината, а остават в кръвта. Високите нива на токсините пречат на съня.

Хората с хронична бъбречна недостатъчност ечсто страдат от сънна апнеа. Това е заболяване, което причинява една или повече паузи в дишането по време на сън. Паузите може да варират от няколко секунди до минута. След всяка пауза дишането се връща с шумно хъркане.

Главоболие, умора и липса на тонус

Здравите бъбреци превръщат витамин D в телата ни, който поддържа костите здрави и за да произвежда еритопоиетин – хормон, който играе важна роля в образуването на червените кръвни телца. Когато бъбреците не работят правилно, този хормон е с понижени нива в организма. А намалението на червените кръвни телца причиняват умора в мускулите и в мозъка.

Обичайно е хората с хронична бъбречна недостатъчност да страдат и от анемия.

Суха и раздразнена кожа

Здравите бъбреци махат токсините и допълнителната течност от кръвта, помагайки за производството на червени кръвни телца и на достатъчно минерали, от които се нуждае тялото ни. Сухата и раздразнена кожа е един от сигналите, че бъбреците не работят правилно.

Лош дъх и метален вкус в устата

Когато има натрупвания в кръвта, това променя вкуса на храната и оставя метален вкус в устата. Лошият дъх може да е сигнал за твърде много токсини в кръвоносната ви система.

Недостиг на въздух

Ако се задъхвате често дори и при най-малкото усилие, трябва да се замислите за две неща. Първо, допълнителната течност, намираща се в тялото ви, си намира място и отива в белите дробове, когато бъбреците не функционират нормално. Второ, анемията не позволява на тялото да получи достатъчно кислород.

Недостигът на въздух може да означава, че имате сърдечна недостатъчност или карцином на белия дроб.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X