Напишете дума/думи за търсене

10 сигнала, че бъбреците не работят нормално

Подуване на глезените и китките

Когато бъбреците не могат да изведат излишната течност от тялото, това води до задържане на натрий в организма, което води до подуване на китките, глезените и краката. Това може да е сигнал и за проблеми с вените.

Имате болки в гърба

Ако често ви боли гърба и предната част на крака в областта на слабините и бедрата, то може би трябва да прегледате бъбреците си. Тази болка може да е причинена от киста на бъбрека.

Болката в гърба, причинена от бъбречна недостатъчност, е съпроводена често от позиви за повръщане, повръщане, висока температура и често уриниране. Нормалната болка в гърба, която не е свързана с бъбреците, е по-локализирана и при нея няма нито температура, нито треска.

Подути очи

Прекаленото количество протеини в урината може да доведе до подпухване на очите. Ако започне да ви става все по-трудно да разпознаете лицето в огледалото, отидете на доктор.

Високо кръвно налягане

Кръвоносната система и бъбреците разчитат един на друг. Ако кръвоносните съдове са запушени, то нефроните в бъбреците, които филтрират кръвта, нямаа да получават достатъчно кислород и полезни вещества. Високото кръвно налягане е втората причина за бъбречна недостатъчност.

Промяна в урината

Ако имате съмнения за работата на бъбреците, това са нещата, които трябва да се следите.

- уринирате често, особено през нощта. За нормално уриниране на ден се възприемат от 4 до 10 пъти.

- кръв в урината. Здравите бъбреци филтрират токсините в кръвта, от които произвеждат урина. Но ако филтърът е повреден кръвните клетки може да започнат да „се отичат“ в урината.

- урина с много пяна. Балончетата в урината сигнализират за твърде много протеин в нея.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X