Напишете дума/думи за търсене

(Не)истини за красивата кожа

Всеки иска да има хубава кожа и доста често повечето от нас се интересуват от съвети, които биха могли да ни осигурят красота. Има обаче и съвети, които никак не са добри за кожата. Вижте кои са едни от най-големите митове, свързани с грижата за кожата.

Порите се отварят и затварят

Всички сме чували как има някакви вълшебни помади, които отварят и затварят порите като с магическа пръчка. Това е поредната небивалица, тъй като размерът на порите е въпрос на генетика. Те нито се отварят, нито се събират. Нищо не може да направите за тях освен да се грижите ежедневно за тях, за да не се задръстват.

Цитрусите са чудесно средство за почистване

Тези плодове често се препоръчват за направата на скрабове в домашни условия, това обаче не означава, че са добри за кожата. Цитрусите са избелващ агент, па макар и по-щадящ от химическата си конкуренция. Киселината в тях може да наруши баланса на pH-то. Може да причини раздразнение, дори химическо изгаряне, ако прибягвате до услугите на домашните помади непосредствено преди да се изложите на слънце.

Сухата кожа е знак за дехидратация

Сухата кожа и дехидратираната кожа са две тотално различни неща. Сухата е тип кожа, която не произвежда достатъчно мазнини и е обусловена отново от генетиката. Дехидратираната кожа обаче е състояние, което може да засегне хора с всякакъв тип кожа и е свързана с консумацията на вода, с климатичните условия, с раздразнение от козметични продукти.

Пластирите са добри за черните точки

Нали знаете, че тези черни точици, които остават върху пластирите, след като ги отлепим от носовете си, ще се появят отново. Внимавайте с тези козметични лепенки, особено ако сте притежатели на чувствителна кожа. Могат да доведат до раздразвение. По-добре използвайте нежни почистващи средства и ексфолианти, за да се отървете от черните точки.

Акнето се израства

Не си мислете, че като сте минали пубертера, повече няма да ви тормози акнето. То може да се появи и при възрастните индивиди, особено ако са подложени на стрес, хормонални промени по време на менопаузата и са следствие от приема на някои лекарства.

Трябва да се къпем всеки ден

Наясно сме, че добрата хигиена изисква ежедневен душ, но специалистите са категорични, че това не е най-добрият начин да запазим кожата си здрава. Сапунът и дългите горещи душове отнемат мазнината от кожата, с помощта на която се самопочиства. Избягвайте да ползвате скраб върху краката, ръцете, деколтето и гърба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X