Напишете дума/думи за търсене

Внимавайте с къпането! Може да вреди

 Вземането на душ е проста работа, но има някои подробности, с които е добре да се съобразите, за да извлечете максимална полза.

Намалете градусите

Свикнали сте, докато се къпете, температурата в банята да е подобаваща - достатъчна поне за изпотяване на огледалото. Не е необходимо. Дерматолозите биха посъветвали да намалите градусите на водата, за да не изсушавате кожата излишно.

Побързайте

Не защото сте на път да закъснеете за работа отново. За тялото не е полезно да прекарвате повече от 5-10 мин в банята. Ако обичате да се размотавате, имайте предвид, че водата всъщност не хидратира кожата, а я изсушава. Вземайте душ не повече от два пъти на ден и съкратете времето максимално.

Използвайте шампоана разумно

Само по веднъж, освен ако косата не е прекалено мазна или мръсна. В повечето случаи не е необходимо да повтаряте разпенването.

Не прибързвайте с отмиването на балсама

Сложете го само в краищата на косата, без да се увличате към корените. Разнесете продукта по кичурите и продължете с къпането, като оставите балсама да подейства дълбоко в косъма. Бързото му отмиване лишава косата от възможността да попие ценните за здравето й вещества.

Съвет: Винаги изплаквайте старателно лицето си след отмиване на балсама от косата. Някои съставки в него може да подействат неблагоприятно на акнето и да го влошат.

Откажете се от луфата

Или от всички други подобни средства за изтриване на тялото, които отстояват във влажната баня и се превръщат в дом за нездравословни бактерии. Ако все пак не можете без средство за отстраняване на мъртвите кожни клетки, използвайте обикновена текстилна изтривалка, която може да изперете в пералнята. И е добре да го правите всяка седмица.

Не прекалявайте със сапуна

Не е нужно кожата ви да „скърца“, за да е чиста. Използвайте сапуна по-усърдно в зоната на слабините, бедрата, подмишниците и под гърдите. Но не прекалявайте с отмиването на ценното за кожата естествено омазняване по ръцете и краката до глезените.

Съвет: Дори да ви притиска времето не се лишавайте от душ рано сутрин и преди сън вечер. С измиването помагаме на тялото да се почисти от мръсотията и микробите, но го предразполагаме за добри идеи в началото на деня и здрав сън в края му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X